Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de Yayımlandı mı? Yürürlüğe Girdi mi?

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ve eğitim süreçlerine dair önemli düzenlemeler içeriyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı mı? İşte detaylar…

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yürürlüğe girip girmediği, milyonlarca eğitimci tarafından yakından takip ediliyor. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ve eğitim süreçlerine dair önemli düzenlemeler içeriyor. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı mı? İşte detaylar…

Öğretmenlik Meslek Kanunu Nedir?

Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin kariyer basamaklarını ve eğitim sisteminde yapısal değişiklikleri kapsayan bir düzenlemedir. Bu yasa ile öğretmenlerin uzman ve başöğretmenlik gibi unvanlarla kariyer gelişimlerine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Resmi Gazete’de Yayımlandı mı?

Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından bugün itibarı ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Yasa, Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmiş oldu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Detayları İçin Tıklayınız

Başöğretmenlik Başvuruları ve Şartlar Neler?

Kabul edilen yasa ile uzman öğretmen ve başöğretmen unvanlarıyla ilgili yeni düzenlemeler getirildi. Görevde olan öğretmen ve uzman öğretmenlerden, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayan ve uzman öğretmenlikte en az 10 yıl hizmeti olma şartı dışındaki koşulları sağlayanlar başöğretmenlik unvanı için başvurabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri