Öldükten sonra sigortaları yapıldı

 İstanbul Esenyurt'ta bir AVM inşaatının şantiyesindeki çadırlarda çıkan yangında ölen 11 işçiden 7'si, yapılan otopsi ve kimlik tespitlerinden sonra yakınlarına teslim edildi. Ölen işçilerden Fatih Acun, Seyfittin Topal, İsa Topal, Ahmet Yağal, Ahmet Kes

 

İstanbul Esenyurt'ta bir AVM inşaatının şantiyesindeki çadırlarda çıkan yangında ölen 11 işçiden 7'si, yapılan otopsi ve kimlik tespitlerinden sonra yakınlarına teslim edildi. Ölen işçilerden Fatih Acun, Seyfittin Topal, İsa Topal, Ahmet Yağal, Ahmet Keskin, Sevdi Özen ve Hakim Akçan'ın cenazeleri ailelerine teslim edilirken 4 işçinin cenazesinin ise otopsilerinin bitmediği öğrenildi. İşçilerden Sivaslı 3 çocuk babası Bayram Ege Pehlivan'ın (48) işsiz olduğu ve 3 gün önce çalışmak için memleketinden ayrıldığı öğrenildi. Dün Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nun önünü dolduran acılı aileler, saatlerce bilgi verilmeden bekletilmelerine duydukları öfke ve tepkiyi dile getirdiler. Fatih Acun'un amcası Gıyasi Acun, '24 saattir buradayız. Kimse net bir bilgi vermiyor. Nasıl bir iştir bu? ' dedi.

Ahmet Keskin'in yeğeni Mehmet Keskin ise 'Yangından 10 dakika kadar önce amcamla konuştuk. Keşke biraz daha oyalasaydım onu. Amcam telefonda 'çok sıkıldım eve geleceğim' dedi. Yetkililer çıksın 'biz sizin arkanızdayız' desin. Biz parasında değiliz, suçlular cezasını çeksin istiyoruz. Dünden beri buradayız halen cenazeleri vermiyorlar' diye konuştu.

Bu arada Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Çetin Sözer Doğan, yangının ardından, İhsan Ağaçhan, Taşkın Ünal ve İstanbul Üniversitesi Adli Bilimler Uzmanı Şahin İplikçi ile birlikte olay yerinden delil topladı.

'ÖLDÜKTEN SONRA SİGORTALARI YAPILDI'

CHP'li Süleyman Çelebi, İstanbul'da kaldıkları çadırda yanarak ölen işçilerden Çetin Coşkun ve Sevdin Özen'in, işe giriş tarihinin 11 Mart 2012 olduğunu savunarak, elinde SGK belgesi olduğunu söyledi. Elindeki kağıdı gösteren Çelebi, 'Sosyal Güvenlik pazar günü çalışıyor, belge veriyor; bu arkadaşların öldükten sonra işbaşısını veriyor, sigortalı yapmış oluyor' dedi. Çelebi'nin Meclis kürsüsünden gösterdiği SGK belgesi daha sonra gazetecilere de dağıtıldı.

İTHAL SÖNÜYOR, YERLİ YAKIYOR

Esenyurt'taki felaketin ardından gözler branda ve çadır sektörüne çevrildi. Sektörün denetlenmediği ve merdivenaltı imalathanelerde üretilen brandaların yanıcı özelliğine dikkat çekiliyor. Yurtdışından ithal edilen brandalarda 'ateş yürümüyor.' Ateşi yürütmeyen malzemenin adı 'İthal Panama.' Ateşi yürüten malzemeyse yerli üretim '1100 denye polyester.' Daha ucuz olduğu için 1100 denye polyesterin tercih edildiği belirtilirken, ithal panamanın metrekaresinin 5,5 euro olduğu ve B1 yanmazlık belgesi bulunduğu vurgulandı. Kumaşın üzeri bu madde ile kaplandığında yanma olayı tam anlamıyla gerçekleşmiyor. Bir delik açılıyor ve o delikten zehirli gaz otomatikman tahliye oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri