Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'nda savcıların ve polislerin amirlerine haber vermeden operasyon yaptıkları iddiaları üzerine hükümet getirdiği Adli Kontrol Yönetmeliği ile amirlere haber verme zorunluluğu getirmişti.
Resmi Gazete'nin 21 Aralık tarihli sayısında yayınlanan değişikliğe göre, en üst dereceli kolluk amiri adli olayları, suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumakla ve bu konuda gerekli tedbirleri almakla görevli ve yetkili olan mülki idare amirine derhal bildirecekti. Bu durum rüşvet operasyonunda önceden amirlerine haber vermediği için eleştirilen savcıların ve polislerin uygulamalarına yanıt niteliği taşıyordu.
Zira hükümetten gelen açıklamalarda bu durum eleştirilmiş, söz konusu nedenle olayın bir komplo olduğu iddia edilmişti. Resmi Gazete'deyayınlanan düzenlemeyle "Mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından görevlendirilen adli kolluğun komutanını, amirini veya sorumlusunu" ifade eder şeklinde değiştirilmişti. Yönetmeliğe "Adli kolluk görevlileri, kendilerine yapılan bir suça ilişkin ihbar veya şikayetleri; el koydukları olayları, yakalanan kişiler ile uygulanan tedbirleri derhal Cumhuriyet başsavcılığına ve en üst dereceli kolluk amirine bildirir ve ilgili cumhuriyet savcısının emri doğrultusunda işin aydınlatılması için gerekli soruşturma işlemlerine başlar" ifadesi de eklenmişti.
Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararıyla polis ve savcıların haber verme zorunluluğu ortadan kaldırıldı.