Bebek Camisi'nde düğüne İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı sert tepki gösterdi. Müftülük soruşturma başlatacak..
İstanbul Bebek Camisi İmamı Seyfettin Çetin'in cami avlusunda oğluna yemekli ve mehteran takımlı düğün yapması İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı'yı kızdırdı. Çetin'in müftülükten izin almadan yaptığı düğünle ilgili olarak soruşturma başlatmaya hazırlanan Çağrıcı, öfkesini "Orası babasının çiftliği değil, kalksın aklına estiği gibi düğün yapsın, bayram yapsın" sözleriyle dile getirdi. Adını 1997 yılında sırtında Arapça Allah" yazılı dövme olduğu için öldürülen Barmen Oğuz Atak'ın cenaze namazını kıldırmayı reddederek duyuran İmam Seyfettin Çetin, oğluna pazar gecesi görev yaptığı Bebek Camisi'nin avlusunda düğün yaptı. Boğaza nazır cami avlusunda düzenlenen yemekli düğünle Çetin'in oğlu İlhan, Serpil Çetin ile dünyaevine girdi. Sarıyer Evlendirme Dairesi'nde kıyılan nikahın ardından düzenlenen düğüne yaklaşık 300 davetli katıldı. Davetli dışında kimsenin alınmadığı düğünde mehter takımı ve bir semazen gösteri sundu. Takı töreninin yapıldığı dakikalarda da cami içinde mevlid okutuldu. Cami avlusuna girmek isteyen basın mensupları ise Çetin ailesinin yakınları tarafından "Bugün özel bir günümüz. Müftülükten ve emniyetten izin aldık. İslam'a aykırı bir şey yapmıyoruz" diyerek engellendi. Ancak gece geç saatlere kadar süren cami avlusundaki düğün İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı'yı çileden çıkarttı. İmam Çetin hakkında idari soruşturma açmaya hazırlanan Çağrıcı, cami avlusunda düğün salonundaki gibi gösteriler yapılmasının sakıncalı olduğunu söyledi. Çağrıcı "Bu konuyu dini açıdan, Müslüman toplum kültürü açısından bir de toplumsal duyarlılık açısından ele almak gerekir. Avluda düğün yaparsan çevredeki insanlar huzursuz olur, ciddi toplumsal bir gerilime neden olabilir" dedi.
DİYANET'TEN AÇIKLAMA
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyeleri SABAH'ın başvurusu üzerine "Camide düğün yapılır mı?" konusunu değerlendirdi. Oluşturulan görüşte, "Tarihi süreç içinde cami ve mescitlerde ibadetin yanı sıra farklı fonksiyonlar icra edilmiş olabilir, ancak günümüz koşullarında örf, adet ve geleneklere uygun değildir" denildi.