ÖSYM duyurdu! ALES başvuruları başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) takvimine göre, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/3) 17 Kasım'da yapılacak. ALES/3 başvuru tarihleri ÖSYM tarafından duyurulmuştu.

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) için geri sayım başladı. 2024 yılının son ALES oturumu olan ALES/3 sınavı için başvuru tarihleri de netleşti.

Buna göre, ALES/3 başvuruları 1 Ekim tarihinde başlayacak ve 9 Ekim’e kadar devam edecek. Geç başvuru işlemleri ise 16 Ekim 2024'te yapılabilecek.

Yüksek lisans ya da doktora başvurusu yapmak isteyen adaylar, ALES/3 sınavına katılmak için başvurularını ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden (https://ais.osym.gov.tr) gerçekleştirebilecekler. Başvuru ücreti ve diğer detaylar için AİS ekranından bilgi alınabilecek.

ALES/3 başvurusu nasıl yapılır ve ücreti ne kadar? İşte ALES 2024 başvuru sürecine dair merak edilenler...

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri