Owen Wijndal Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli? Hangi Takımlarda Oynadı?

Owen Wijndal Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli? Hangi Takımlarda Oynadı? İşte tüm detaylar...

Owen Wijndal Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli? Hangi Takımlarda Oynadı? İşte tüm detaylar...

Owen Wijndal Kimdir?

Owen Wijndal, Hollandalı bir futbolcu olup 28 Kasım 1999'da Zaandam'da dünyaya geldi. Sol bek pozisyonunda oynayan Wijndal, gerektiğinde orta sahanın solunda da görev alabilen çok yönlü bir oyuncu olarak biliniyor. Sol ayaklı ve hızlı bir oyuncu olarak dikkat çeken Wijndal'ın güncel piyasa değeri 5.5 milyon Euro civarındadır.

Futbol kariyerine HFC Haarlem altyapısında başlayan Wijndal, 2010 yılında AZ Alkmaar altyapısına geçti ve burada çeşitli yaş kategorilerinde forma giydi. 2017-18 sezonunda AZ Alkmaar’ın A takımına yükselerek profesyonel kariyerine adım attı. AZ Alkmaar forması altında çıktığı 143 maçta 4 gol atıp 27 asist yaptı.

2022-23 sezonundaki başarılı performansının ardından Ajax’a 10 milyon Euro karşılığında transfer olan Wijndal, burada da kendini göstermeyi başardı. 2023-2024 sezonunu Belçika'nın Royal Antwerp takımında kiralık olarak geçiren oyuncu, bu süre zarfında 44 maça çıkıp 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Kiralık dönemi sona erdiğinde Ajax’a geri dönen Wijndal, Ajax kariyerinde toplamda 32 maçta görev aldı ve 6 asist yaptı.

Wijndal'ın Hollanda Ligi'ndeki etkileyici performansı, Avrupa’nın birçok önemli kulübünün dikkatini çekmiştir. Fenerbahçe'nin, Ferdi Kadıoğlu’nun olası transferi durumunda Wijndal'ı kadrosuna katmayı düşündüğü iddiaları gündeme gelmiş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri