Öznur Cüre Girdi kimdir? Nereli, kaç yaşında?

Öznur Cüre Girdi, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda kadınlar makaralı yay sıralama atışlarında rekor kırdı. Öznur Cüre Girdi kimdir? Nereli, kaç yaşında? Detaylar haberimizde.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda para okçumuz Öznur Cüre Girdi, kadınlar makaralı yay sıralama atışlarında 704 puanla ilk sırayı alırken aynı zamanda dünya ve paralimpik oyunlar rekoru kırdı

Öznur Cüre Girdi'nin kim olduğu ve kariyeri araştırılıyor.

İşte Öznur Cüre Girdi ile ilgili bilgiler...

Öznur Cüre Girdi kimdir?

Öznur Cüre Girdi, 5 Ekim 1997 doğumlu Türk paralimpik okçudur ve dünya şampiyonudur. 2023 Dünya Para Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

İstanbul'da dünyaya gelen Öznur, 17 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonucunda omurilik felci olmuştur. Bu olay, hayatını derinden etkilerken aynı zamanda spor kariyerinin de başlangıcı oldu. Millî okçu Bahattin Hekimoğlu'nun daveti üzerine Okçular Vakfı'nda okçuluğa adım atan Öznur, kısa sürede bu alanda kendini kanıtladı.

Çekya'nın Novo Mesto kentinde düzenlenen Para Okçuluk Dünya Sıralama Turnuvası'ndaki başarısı, onu Tokyo 2020 Yaz Paralimpik Oyunları'na taşıdı. Bu oyunlarda bireysel bileşik açık ve karma takım bileşik kategorilerinde yarışarak, karma takım etkinliğinde gümüş madalya kazanmayı başardı.

2021 yılında Dubai'de gerçekleştirilen 7. Fazza Uluslararası Para Okçuluk Turnuvası'nda dördüncü olarak dikkat çekti. Bir sonraki yıl, yine Dubai'de düzenlenen 2022 Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda takım arkadaşı Sevgi Yorulmaz ile birlikte Makaralı Yay Kadın Çiftler kategorisinde dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı ve dünya şampiyonu unvanını elde etti.

2023 yılında Çekya'da yapılan Para Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda ise kadınlar makaralı yay finalinde Hintli rakibi Sheetal Devi'yi yenerek altın madalya kazandı ve bir kez daha dünya şampiyonu oldu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri