PKK'lıdan müthiş itiraflar

Show tv'de Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'na katılan eski PKK yöneticisi birbirinden çarpıcı itiraflarda bulundu.Yüzü kar maskesi ile saklanan ve sesi değiştirilen itirafçı "Kandil coğrafi açıdan kamp kurmaya en uygun yer. Burası sıradağlar ve sakl


Show tv'de Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'na katılan eski PKK yöneticisi birbirinden çarpıcı itiraflarda bulundu.

Yüzü kar maskesi ile saklanan ve sesi değiştirilen itirafçı "Kandil coğrafi açıdan kamp kurmaya en uygun yer. Burası sıradağlar ve saklanmak çok rahat. Kandil'de kamplarda siyasi ve askeri eğitim veriliyor, kültür sanat faaliyetleri yapılıyor. Hatta bir film bile çekildi. Örgüte silahlar eskiden İran kanadından geliyordu. Ancak şimdi örgütün İran'la ilişkileri bozuldu. Bu dönemde silahlar daha çok Kuzey Irak bölgesinden geliyor. Kandil'de şu an takriben 3 bin 3 bin 500 civarı örgüt üyesi olduğunu sanıyorum" dedi.

Ali Kırca'nın bir sorusu üzerine itirafçı, örgütün lideri konumunda olan kişinin Murat Karayılan olduğunu ancak kararların kollektif yönetim tarafından verildiğini söyledi.

İtirafçı, Öcalan'ın hala örgütü yönettiğini ve avukatlarının örgüte bir şeyler taşıdığını söyledi.

Bu sırada itirafçı konuşurken "Oradaki (Stüdyoyu kastediyor) komutanlarım da iyi bilir" diye bir cümle kurdu. Bunun üzerine Ali Kırca "Saf değiştirdiğiniz için mi buradaki insanlara komutanım dediniz" diye sordu; itirafçı bunu sadece saygıdan söylediğini ve politize edilmemesini istedi

İtirafçı, TSK'nın Kandil'e yaptığı hava operasyonunda kampların yerle bir olduğunu ve örgütün büyük ölçüde lojistik kayıba uğradığını söyledi. İtirafçı bu saldırıların bir panik havasını oluşturduğunu ancak, örgütün bu harekat sonucu dağıtılacağına inanmadığını söyledi.

Stüdyo'da bulunan Emekli Orgeneral Necati Özgen, itirafçıya operasyonları önceden haber alıp almadığını sordu.

İtirafçı bu soruya "Evet büyük operasyonları önceden öğrenip, sığınaklarda önlem alınıyor ve bu sayede kayıp verilmiyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri