Prof. Dr. Orhan Aydın Kimdir? Nereli, kaç yaşında? Nerelerde görev yaptı?

Prof. Dr. Orhan Aydın'ın öz geçmişine dair bilgiler araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Trabzonlu olan ve Tarsus Üniversitesi rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Orhan Aydın'ın öz geçmişi araştırılıyor.

İşte Prof. Dr. Orhan Aydın'ın öz geçmişine dair bilgiler...

Prof. Dr. Orhan Aydın kimdir?

Prof. Dr. Orhan Aydın, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Termodinamik Anabilim Dalı öğretim üyesi olarak akademik kariyerine başlamış ve 2007 yılında profesör unvanını almıştır. Yaptığı çalışmalarla, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda saygın bir konuma sahip olan Aydın, mühendislik bilimlerine büyük katkılarda bulunmuştur.

Akademik ve Araştırma Kariyeri

Prof. Dr. Orhan Aydın, 1999-2001 ve 2003-2004 yılları arasında University of Michigan (Ann Arbor)'da doktora sonrası araştırmacı ve misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında lisans seviyesinde dersler vermiş ve NSF, NASA, Ford Motor Co. destekli projelerde çalışmıştır. Ayrıca, yönetiminde 8 doktora ve 10 yüksek lisans tezi tamamlanmıştır.

Araştırma Alanları ve Yayınları

Aydın'ın araştırma ilgi alanları, termodinamik, ısı ve kütle transferi, akışkanlar mekaniği gibi konularda yoğunlaşmıştır. Uluslararası saygın dergilerde 130’un üzerinde makalesi yayınlanmış ve eserlerine 4100/6800 civarında atıf yapılmıştır. Ayrıca, Web of Science’ta h-endeksi 40, Google Scholar’da ise 46’dır.

Ödüller ve Başarılar

Prof. Dr. Aydın, 2007 ODTÜ M.N. Parlar Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü, 2008 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü, 2008 TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü gibi prestijli ödüllere layık görülmüştür. Ayrıca, 2021 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyeliğine seçilmiştir.

Yöneticilik Görevleri

Prof. Dr. Orhan Aydın, YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği, TÜBİTAK TEYDEB Teknoloji Merkezleri Komite Üyeliği gibi birçok önemli görevde bulunmuştur. 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Tarsus Üniversitesi Rektörü olarak atanmış ve 2022 yılında bu göreve tekrar getirilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri