Profesörden korkutan deprem açıklaması! “Bu bir intihardır”

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Akdeniz bölgesinde bulunan iki şehre deprem uyarısında bulundu. Mersin ve Adana'da yapılan yüksek katlı inşaat ile ilgili olarak "Bu bir intihardır, inanılır gibi değil" dedi.

Mersin, Adana bölgesinde incelemelerde bulunan ve bölgeyi depreme karşı uyaran Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, değerlendirme ve uyarılarına devam ediyor.

Prof. Dr. Ercan, dün Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Viranşehir'deki Soli Pompeipolis antik kentinde deprem ile kırık izi araştırması yaptığını söylerken "Eski kent, Mersin değil uzak odaklı başka sarsıntının rezonansıyla yıkılmış olabilir. Çukurova’yı örten 16-21 katlı tüm yapılarda ivedi rezonans ölçümü alınmalı. Durum çok önemli" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Bahamaları olarak tanımladığı Mersin'deki yapılaşmaya dikkat çeken Ahmet Ercan, bölgedeki gökdelenlerin jeofiziğe, jeolojiye ve depremlere meydan okuduğunu belirterek yetkili kurumlara seslendi.

NASIL İZİN VERİRSİNİZ?

Mersin ve Adana'daki yapıların deprem bilimi ile jeofizik, statik gerçeklere aykırı olarak, sulu, gevşek toprakta, sıfır mütemadi temel üzerine, yalıtımsız inşa edildiğini açıklayan Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem uyarısını şöyle sürdürdü.

"Türkiye’nin Bahaması Mersin’deki bilimdışı gökdelenler; jeofiziğe, jeolojiye, depremlere meydan okuyor. Ey! Yer-Yapı Denetim kuruluşları, Büyükşehir Belediyesi, Çevre Bakanlığı, Afet İşleri siz bunlara nasıl izin verirsiniz? Yazık bu ülkeye, yazık Çukurova’ya, yazık kişi yaşamına."

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri