Roblox ne zaman açılacak Türkiye? Erişim engeli ne zaman kalkar? Açıldı mı, saat kaçta açılacak?

Erişim engeli getirilen Roblox'un açılıp açılmayacağı araştırılıyor. Detaylar haberimizde.

Roblox'a erişim engeli hakkında son gelişmeler yakından takip ediliyor.

Özellikle küçük yaştaki çocuklar arasında popüler olan Roblox platformu, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından, çocuk istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle erişime kapatıldı. Peki, Roblox yeniden erişime açılacak mı, ne zaman açılacak? İşte, Roblox'un neden kapatıldığına dair ayrıntılar...

Roblox'a getirilen erişim engeli devam ediyor. Kullanıcıların kendi oyunlarını tasarlayıp paylaştığı ve başkalarının oyunlarını oynayabildiği bu platform, 7 Ağustos itibarıyla yasaklandı. Peki, Roblox açıldı mı, neden yasaklandı ve açılacak mı? İşte konuyla ilgili detaylar...

ROBLOX'A ERİŞİM ENGELİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan sorgulamada, "Roblox.com, 07/08/2024 tarihli Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellenmiştir." ifadelerine yer verildi.

ROBLOX NEDEN YASAKLANDI?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu, 1 Ağustos'ta Roblox platformu için erişim engeli talebinde bulundu. Savcılık, talebinde platformun bazı bağlantılarında çocuk istismarına neden olabilecek içeriklerin bulunduğunu belirtti. Talebi değerlendiren Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, aynı gün Roblox'a erişim engeli getirilmesine karar verdi.

ROBLOX AÇILACAK MI?

Roblox'a erişim engelinin ne zaman kaldırılacağına dair henüz resmi bir bilgi bulunmuyor. Konuyla ilgili gelişmeler oldukça bilgilendirme yapılacaktır.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Roblox'un erişime kapatılmasına dair bir açıklama yaparak, kararın Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma sonucunda, Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla alındığını ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından uygulandığını belirtti.

ADALET BAKANI'NIN AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Roblox platformuna getirilen erişim engelinin, çocuk istismarına neden olabilecek içerikler barındırması nedeniyle uygulandığını hatırlattı. Tunç, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olarak çocukların korunması için gerekli tedbirleri almakla yükümlü olduğunu ve çocukların korunmasının herkesin görevi olduğunu vurguladı.

YENİ BİR AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Roblox'a getirilen erişim engeline dair yeni bir açıklamada bulunarak, kararın Adana'daki bir mahkeme tarafından alındığını, bu sürecin tamamen yargısal olduğunu ve bakanlık ya da BTK'nın inisiyatifi olmadığını belirtti. Mahkeme kararlarını inceledikten sonra gördüğü içeriklerin kendisini dehşete düşürdüğünü ifade eden Uraloğlu, platformun yaş teyidi konusunda da ciddi eksiklikler barındırdığını söyledi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (21)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri