TikTok kapatılacak mı? TikTok'a erişim engeli mi geliyor?

TikTok kapatılacak mı? TikTok'a erişim engeli mi geliyor? İşte son durum...

Son dönemde sosyal medya platformlarına getirilen erişim engelleri dikkat çekiyor. 2 Ağustos tarihinde Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından, sosyal medya kullanıcıları alternatif platformlara yöneldi.

Bu bağlamda, TikTok'un kapatılabileceği ya da erişim engeli getirilebileceği iddiaları gündemde. Konuyla ilgili olarak TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman açıklamalarda bulundu.

TikTok kapatılacak mı?

Yayman, TikTok'un Türkiye için ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini belirtti. TikTok'ta paylaşılan içeriklerin gerçeklikten uzak ve tuhaf olduğunu ifade eden Yayman, bu tür paylaşımların onaylanmasının mümkün olmadığını vurguladı. Ancak, TikTok'un kapatılması veya erişim engeli getirilmesi yönünde bir tavırlarının olmadığını, bu kararın Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) yetkisinde olduğunu söyledi.

Yayman, TikTok'un kapatılmasını isteyen vatandaşların sayısının fazla olduğunu belirterek, "Siyaset milletle beraber yapılır. Eğer milletimiz TikTok'un kapatılmasını istiyorsa, bu konuda düşünmek gerekebilir" dedi.

TikTok'a erişim engeli mi geliyor?

Ayrıca, Yayman TikTok'un topluluk kurallarına uygun hareket etmesini ve Türkiye'nin moral, ahlaki değerlerine, geleneklerine ve ananelerine saygı göstermesini beklediğini belirtti. Sosyal medya platformlarının toplumsal değerlerle uyumlu olması gerektiğini ifade eden Yayman, TikTok'un mevcut yayın politikalarının kabul edilemez olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri