TOKİ’den borçlu vatandaşlara yüzde 25 indirim kampanyası!

TOKİ vatandaşlara yüzde 25 indirim kampanyasını 23 Eylül'de başlatacak. Kampanya 18 Ekime kadar sürecek.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), satışını gerçekleştirdiği ve ödemeleri süren konut ile işyerlerinde, borcun en az yüzde 25’inin ödenmesi koşuluyla yüzde 25 indirim kampanyası başlattı. Uygulama, 23 Eylül - 18 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyenler için belirlenen şartlar şöyle:

Temmuz 2023 öncesinde, yani Haziran 2023 sonuna kadar konut veya işyeri satın almış olmak.

Kalan taksit sayısının 12 veya daha az olması.

Geri ödeme taksitlerinin en geç Haziran 2023 itibarıyla başlamış olması.

Başvurular, satış işleminin yapıldığı bankalar aracılığıyla yapılacak. Vatandaşlar, ne kadar borcu kaldığını ve ne kadar ödeme yapması gerektiğini bu bankalardan öğrenebilecek.

Gerekli Belgeler

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve işyeri sahipleri, site yönetiminden ‘borcu yoktur’ belgesi ve ilgili belediyeden emlak beyan değerini gösterir belge temin etmek zorunda. Ayrıca, geçmişe dönük taksit ve emlak vergisi borcunun ödenmiş olması şartı da aranıyor.

Kredi kullanmak isteyen vatandaşlar, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları bankalardan destek alabilecek.

Bakan Kurum'dan Açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TOKİ güvencesiyle ev ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın yoğun talepleri üzerine bu indirim imkanını sunuyoruz. Borcunun en az yüzde 25’ini kapatmak isteyenler de indirimden yararlanabilecek. Hayırlı olsun” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri