Trabzon'a gelemeyen Bartholomeos Gökçeada'da ayin yönetti

Trabzon'da düzenlenecek dini ritüeller için alınan erteleme kararı sonrası Bartholomeos, memleketi Gökçeada'da bulunan Agridia Kilisesi'nde Meryem Ana'yı anma ayinine iştirak etti.

Trabzon'daki Sümela Manastırın'da 2010 yılından bugüne düzenlenlenen dini etkinliklere iştirak eden Bartholomeos, bu yıl Sümela'daki ayin için alınan ertelenen kararından dolayı Trabzon'a gelmedi.

Trabzon'a gelemeyen Bartholomeos, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde Meryem Ana'yı anma günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ayine katıldı.

Tepeköy'de Agridia Kilisesi'nde Meryem Ana'yı anma günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ayini, İstanbul Fener Rum Kilisesi Başpapazı Bartholomeos yönetti.

Ayine Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos Sykis, çeşitli ülkelerden gelen çok sayıda despot, papaz ve Rum Ortadoks cemaati üyeleri katıldı.

Ayinde çok sayıda kişi, mum yakıp dua etti. Gökçeada'daki Rum cemaati üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği ayinde, İncil'den bölümler okundu.

Tepeköy'de Meryem Ana anısına düzenlenen etkinlikler, akşam da yemek ve eğlenceyle devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri