Meydan Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, KTÜ Trabzon Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nesrin Nural, Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Akyol, Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve hemşireler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından hemşireler adına konuşan Fatih Devlet Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Suzan Şeker, hemşirelik mesleğinin temelinde sevgi ve saygının yattığını belirterek, ''Mısır, Hindistan, Yunanistan ve Roma'da, ilk çağlarda bugünkü biçimde olmasa da hemşirelik mesleği icra edilmekteydi'' dedi.
Hemşirelik mesleğinin son derece yüksek ahlaki bir anlayış ve davranış temeli üzerine kurulduğunu ifade eden Şeker, şunları söyledi:
''Zor çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşire, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Çünkü hemşire sağlığı yerinde olmayan hasta muhtaç insanlara hizmet vermektedir.''
Şeker, hemşirenin hastaya bir kardeş kadar yakın olduğunu kaydederek, ''Anadolu'da bacı anlamına gelen hemşire kelimesi onlara duyulan güven ve saygının bir ifadesidir. Türkiye'de hemşirelik hak ettiği değeri göremiyor.
Hemşire toplumumuzda hekimin yardımcısı gibi algılanıyor. Ülkemizde sağlıkla ilgili planlamalarda hemşirelerin olmaması ya da yeterince temsil edilememesi de mesleğin ekonomi kazanmasını olumsuz etkileyen faktörlerden biridir'' diye konuştu.