Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın teknolojik iş fikri olan gençleri desteklediği Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’ndan faydalanan “Teknogirişimciler” Trabzon merkezli Karadeniz Teknogirişim Derneği kurdu.
Üyelerle tanışma yemeğinde bir araya gelen Karadeniz Teknogirişim Derneği Başkanı Salih Gökhan Çağrı Çelik, amaçlarının derneğin gelişmesini sağlayarak teknogirişimcilik alanında başarılı sonuçlara imza atmak olduğunu söyledi. Çelik, ”Derneğimizin amacı teknogirişimciliğin Karadeniz Bölgesi’nde gelişmesini sağlamaktır. Türkiye’nin en eski ve teknik üniversitelerinden birine sahip olan, pratik zekası ve önüne çıkan engelleri aşmaktaki azmi ve becerisi ile meşhur Karadeniz insanının yaşadığı bölgemiz ‘Teknogirişimcilik’ alanında da başarılı sonuçlara imza atacaktır. Bunun için derneğimiz, yeni teknogirişimcilerin desteklenmesi, potansiyel teknogirişimcilerin ortaya çıkarılması ve desteklenmesi, ilköğretim ve lise seviyesinde teknogirişimcilik fikrinin yaygılaşması ve aşılanması, üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması hedefleri koymuştur" dedi.
Kurucu üyelerin tamamının Sanayi Bakanlığı Teknogirişim Sermeyesi Desteği Programı’ndan faydalanan kişilerin olmasına rağmen dernek üyeliği için böyle bir şart koymadıklarını belirten Çelik, amaçlarının çok geniş bir zeminde ve konu ile ilgili tüm tarafları kucaklayabilecek bir yapı oluşturmak olduğunu belirtti. İktidar partisinin bu yıl ‘Teknogirişim Sermaye Desteği Programı’nın bütçesini 5 kat arttırarak 50 milyon TL’ye çıkartmasının çok önemli bir gelişme olduğuna işaret eden Çelik, “Ülkemizin dışarıya bağımlılığını azaltmak ve ihraç kalemlerimizi arttırabilmek için Teknogirişimcilik çok önemli bir rol oynamaktadır. Gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşma ve geçme gayemiz ancak teknolojinin kendi ülkemizde geliştirilmesi ile elde edilebilecektir” diye konuştu.
Geçici yönetim kurulu oluşturduklarını anlatan Çelik, "Karadeniz'deki teknogirişimcileri derneğimiz çatısı altına bekliyoruz. Geçici bir yönetim oluşturduk. Amacımız ‘Teknogirişimciliği Karadeniz Bölgesi'nde nasıl geliştiririz ?’. Bu temel ve geniş misyonla başlayacağız. Üye sayısını bir an önce 20’ye çıkartıp genel kurulumuzu yaparak aktif çalışacak olan arkadaşlarımızı belirleyeceğiz. Hükümetimiz şu anda teknogirişimciliği çok ciddi manada destekliyor. Bunun en güzel örneği de 100 kişi olan 10 milyon TL olan destek miktarını, bütçenin bu yıl 50 milyon TL çıkartılması. Bu sene 288 tane proje kabul edildi, desteklenmeye değer bulundu. Problemlerimiz var, yeterince güçlü değiliz. Yapılanmamız, örgütlenmemiz yok, önce yapılanmayı sağlayacağız" şeklinde konuştu.