Trabzonspor'un Efsane Başkanı Mustafa Şamil Ekinci Kimdir?

Trabzonspor'un 5 dönem başkanlığını yapmış olan efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci, hayatını kaybetti. Peki Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? İşte tüm detaylar...

Trabzonspor'un 5 dönem başkanlığını yapmış olan efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci, hayatını kaybetti. Peki Mustafa Şamil Ekinci Kimdir? İşte tüm detaylar...

Mustafa Şamil Ekinci, 2 Haziran 1941 tarihinde Kırşehir'de doğdu. İstanbul'da ilk, orta ve lise öğrenimini tamamlayan Ekinci, ailesinin Trabzon'a fabrika kurma girişimiyle genç yaşta bu şehre yerleşti. Uzun yıllar Trabzon’da iş hayatına devam eden Ekinci, un, yem ve çuval fabrikalarının yanı sıra, gazete ve birçok ticari işletme kurdu.

Trabzonspor’da Yöneticilik Kariyeri

Mustafa Şamil Ekinci, 1970 yılında Rıfat Dedeoğlu başkanlığındaki yönetimde Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevine getirildi. Haziran 1975’te başkan seçilene kadar, yönetim kurulu üyeliği, umumi kaptanlık ve ikinci başkanlık görevlerinde bulundu.

Trabzonspor’un İlk Şampiyonluğu ve Diğer Başarıları

Ekinci’nin başkanlık yaptığı 1975-1976 sezonunda Trabzonspor, İstanbul hegemonyasına son vererek Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon unvanını aldı. 5 sezon süren başkanlık döneminde Trabzonspor, 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı.

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı ve Diğer Görevler

Mustafa Şamil Ekinci, 1983-1985 yılları arasında Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi. Ayrıca, 1995 yılında Faruk Özak yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevini de yaptı. Ekinci’nin başkanlık ve yöneticilik döneminde Trabzonspor toplam 17 kupa kazandı.

Trabzonspor Müzesi’ne İsmi Verildi

9 Şubat 2011’de açılan Trabzonspor Müzesi'ne Mustafa Şamil Ekinci’nin ismi verildi. Ekinci, bu onuru “Hayatımın en büyük hediyesini aldım” sözleriyle dile getirdi.

Mustafa Şamil Ekinci’nin Trabzon’a Katkıları

Mustafa Şamil Ekinci, sadece yöneticilik döneminde değil, Trabzon’a yerleştiği ilk günden hayatının sonuna kadar şehre ve Trabzonspor camiasına büyük katkılarda bulundu.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri