"Trabzon'u daha yaşanabilir hale getireceğiz"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2016 Mali Yılı Performans Programı görüşmelerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen oturumuyla başlandı.   Oturum öncesinde gündem dışı söz alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Küçükali, Forb

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2016 Mali Yılı Performans Programı görüşmelerine Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleştirilen oturumuyla başlandı.
 
Oturum öncesinde gündem dışı söz alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Küçükali, Forbes Dergisi tarafından yapılan araştırmada Trabzon’un, Türkiye’nin en yaşanılabilir kenti olduğu sonucuna ulaşıldığını hatırlatarak, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan bu konuyu değerlendirmesini istedi.
 
Bu başarının Trabzon halkının ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının başarısı olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Her vatandaşımızın kent sorumluluğu ile hissetmesinin bir sonucudur bu. Evet, lokomotif olan belediyelerdir ama bu konuda diğer kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetleri de puanlama konusudur ve çok önemlidir. Mesela ‘şehrin asayişi ne durumda’, ‘sağlık hizmetlerinde 10 bin kişiye yatak sayısı ne kadar’, ulaşımı, hava yolu ulaşımı bile ayrıca etkili. Yani bir topyekun değerlendirmelerin sonunda bu sonuçlar ortaya çıkıyor” dedi.
 
Daha önceki yıllarda gerçekleştirilen araştırmalarda Trabzon’un en yaşanılabilir 4. kent ünvanına sahip olduğunu ve 1. sıraya yükselmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un 2013 yılında da ‘en temiz kent’ seçildiğini hatırlattı.
 
 
“Katı atık tesisini kuracağız, büyükşehirler arasında da en temiz kent olacağız” diyen Başkan Gümrükçüoğlu, “Daha önceki yıllarda yapılan araştırmada diğer bazı araştırmaların sonucunda 81 il arasında 4. yaşanılabilir il olma özelliğini sürdürüyorduk. 2013 yılında Trabzon en temiz il seçildi. Trabzon, nüfusu 750 bine kadar olan şehirler içinde en temiz şehir seçilmişti. Ama bu dinamik bir süreç. Şu anda planlayıp ihaleye hazırladığımız temizliği çok ilgilendiren katı atık tesisi yatırımımız var. Çok ehemmiyete haiz bir konu. Nasip olursa bu ünvanımızı daha ileriye götürmek mümkün olabilir. Zira katı atık işleme tesisleri ve kuruluşları önceden köy yerleşmeleri olan ve şimdi mahalle olan birimlerimizin tümünde çöpün hem toplanması hem ayrıştırılması hem işlenmesi ve enerji haline dönüştürülmesi konusunda faaliyet gösterecekler. Yani yılın birinci çeyreğinde bu ihaleyi gerçekleştirirsek, büyükşehir olan iller içinde de en temiz şehir olmayı kısa sürede başarabilmiş olmayı ümit ediyoruz. Türkiye’nin en yaşanılabilir şehri olmak mümkün ama bu başarıyı muhafaza etmek ve daha da geliştirmek çok önemli gayretleri gerektiriyor. Bir dengeyle şehirleri büyütmek lazım. İdeal kent olarak tanımlayabileceğimiz yaşam alanlarının iş yapmak ve yaşamak için asgari standartlara uygun olması gerekiyor. Bizim bu şehirde yapmamız gereken daha çok çok önemli işler var. Mesela önümüzdeki işler; yağmur suyu projesini tatbike başlamak, şehrin tüm su şebekesini yenilemek ve atık su ve biyolojik arıtmayı gerçekleştirmek. Bunların üçünün toplam maliyeti 300 trilyon ve bizler bu yatırımları hep birlikte Trabzon’umuza kazandıracağız, Trabzon’umuzu çok daha yaşanılabilir hale getireceğiz” diye konuştu.
 
 

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri