Trafik ekipleri sahada! Milyonlara araç denetlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 1 haftada 2 milyon 823 bin 859 aracın denetlendiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 haftada 2 milyon 823 bin 859 aracın denetlendiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri, yayaların güvenliği için denetimlerini kapsamında 26 Eylül - 3 Ekim 2024 tarihleri arasında ülke genelinde geniş çaplı denetimler yapıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, “Toplamda 2 milyon 823 bin 859 araç denetlenirken, birçok ihlal tespit edildi. Mevzuata aykırı ışıklı ve sesli uyarı cihazı (çakar) kullanan 259 sürücüye işlem yapıldı. Hız sınırını aşan 139 bin 98 sürücüye, periyodik muayenesi yapılmamış 28 bin 470 araca ve emniyet kemeri kullanmayan 34 bin 267 sürücüye cezalar kesildi.

Ayrıca, sürücü belgesiz araç kullanan 2 bin 836 kişi ile zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 925 sürücü de cezai işleme tabi tutuldu” ifadelerine yer verdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre denetimler sonucunda, toplamda 535 bin 705 araç ve sürücüye işlem yapıldı.

Yerlikaya, yaya kazalarının en aza indirilmesi amacıyla sürücülere okul ve yaya geçitlerinde yaya önceliğine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunurken, "Trafikte Yaya Önceliği" projesi kapsamında denetimlerin süreceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri