Trafikte sıkı denetim! İşte uygulanan cezalar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 haftada polis ve jandarma ekiplerince 2 milyon 855 bin 748 aracın denetlendiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10-17 Ekim 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, toplamda 2 milyon 855 bin 748 aracın denetlendiği belirtildi.

Denetimler kapsamında, ışıklı ya da sesli uyarı cihazlarını (çakar) mevzuata aykırı olarak kullanan 361 sürücüye işlem yapıldı.

İŞLEM UYGULANDI

Ayrıca, hız ihlali yapan 137 bin 864, periyodik muayenesi yapılmamış 29 bin 374, emniyet kemeri kullanmayan 23 bin 624, sürücü belgesiz araç kullanan 19 bin 103 ve zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 10 bin 815 araç sürücüsüne işlem uygulandı.

Toplamda, 515 bin 232 araca ve sürücüye cezai işlem uygulandığı bildirildi.

SIKI TEDBİRLER ALINDI

Yerlikaya, trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameraları üzerinden denetimlerin sürdüğünü, kırmızı ışık ihlalleri, kavşaklardaki geçiş önceliği, emniyet kemeri, kask ve cep telefonu kullanımı gibi trafik kural ihlallerine karşı sıkı tedbirlerin alındığını vurguladı.

Trafik kazalarının ve ihlallerinin önlenmesine yönelik denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Yerlikaya, yolculukların insanları sevdiklerine kavuşturmak için olduğunu, tehlikeye atmamak gerektiğinin altını çizdi.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri