AB-Türkiye İşbirliğinde 2016 toplantısına katılan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu Türkiye’nin Avrupa Birliği ile daha güçlü bir çalışma döneminin başladığını vurguladı..
AB BİLGİ MERKEZLERİ AĞI, TOBB İLE YENİ DÖNEMİN AÇILIŞINI YAPTI
AB Bilgi Merkezlerinin 2016 yılında faaliyetlerinin güçlendirilerek devam edeceğini kaydeden Hacısalihoğlu, AB Bilgi Merkezlerinin Türkiye’yi AB ile kaynaştırdığını ifade etti. Hacısalihoğlu, TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde, “AB - Türkiye İşbirliğinde 2016 Öncelikleri” paneli yapıldığını anımsattı. Panel hakkında bilgi veren Hacısalihoğlu, “Panele Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğılu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin Soysal katıldı. AB Bilgi Merkezleri Ağı TOBB ile yeni bir dönemin açılışını yaptı. AB Bilgi Merkezi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde 1997 yılından itibaren başarıyla çalışmalarını sürdürmektedir. TOBB’un desteği ile 2016 yılında güçlenen odamız AB Bilgi Merkezi faaliyetlerine başarıyla devam edecek. ”şeklinde konuştu.
AB BİLGİ MERKEZLERİ AĞI DESTEKLENECEK
Etkinliğe basın mensupları, AB büyükelçileri, STK ve düşünce kuruluşlarının yanı sıra 20 ilde AB Bilgi Merkezleri’ne ev sahipliği yapan Ticaret/Sanayi Odaları, Ticaret Borsası, İktisadi Kalkınma Vakfı ve ESİAD gibi kurumların temsilcileri katıldılar. AB-Türkiye işbirliğinin 2016 öncelikleri çerçevesinde Türkiye çapında bilgi ve iletişim ağına dikkat çekip genişletmeyi amaçladığı belirtildi. Panelin ardından “AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi” başlatıldı.
Başkent Ankara’daki toplantıya Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Hakan Gürhan ile AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz katıldılar.
AB BİLGİ MERKEZLERİ AĞI
Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin “iletişim” boyutu, katılım müzakereleri sürecinin ana unsurlarından biridir. Avrupa Birliği tüm aday ülkelerde, kapsamlı bir iletişim stratejisi uygulanmakta. Türkiye ise 2014 Eylül ayında kapsamlı bir iletişim stratejisini uygulamaya koydu. Her iki iletişim stratejisi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların birbirini “tamamlayıcı” olmasına önem veriliyor.
1996'dan beri Türkiye’de hizmet veren AB Bilgi Merkezleri Ağı, AB’nin Türkiye'deki yerel ve bölgesel iletişim faaliyetlerinin bel kemiğini oluşturur. Bilgi Ağı, yerelde bilgi ihtiyacını karşılayıp konferans, toplantı, sergi, konser gibi kültürel etkinlikler ve iletişim odaklı etkinlikler düzenleyerek 20 ilde faaliyet gösterir.