Tüm KOBİ Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Nurettin Aslantürk, boş olan yaylalarda ve köylerde yılın 12 ayı doğal üretim yapılmasını hedeflediklerini söyledi.
Merkezi Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Tüm KOBİ Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) üyeleri 8-10 Aralık tarihleri arasında yapacağı eğitim kamp için Trabzon'a geldi. Uzungöl'de gerçekleştirilecek çalıştay öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen TÜKSİAD Genel Başkanı Nurettin Aslantürk ve yönetim kurulu üyeleri derneğin faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Aslantürk, derneği daha önce Karadenizli iş adamları tarafından kurulduğunu ancak 2016 yılında gerçekleştirilen tüzük değişikliği ile Türkiye'nin bir çok yerinden üyeler almaya başladıklarını belirterek "Artık dernek mikro olmaktan çıktı. Türkiye derneği olma yolunda ilerlemeye başladı. Dernek olarak 2019 planlayan bir zirve yapmayı planladık. Bizim hiç bir siyasi, hiç bir cemaat olgumuzun olmadığını da söylemek isterim. Biz herkesimden insanları kucaklayan bir derneğiz. Tamamen devletçi bir yapı, Cumhurbaşkanımızın arkasında olan iş insanlarıyız" dedi.
"Gençlerimiz dünya ufkunu görmeliler"
Aslantürk, dernek olarak gençlere çok büyük bir önem verdiklerini vurgulayarak "Bizleri değiştirecek olan gençlerimiz. Lisedeki çocuklarımız dahi ülke planlaması için gelecek hedefleri için geç kalıyor. Toplumu dizayn edebilmek için önce eğitim gerekli. Güney Kore ile biz geçen yıl bir program yaptık. Güney Kore'nin kalkınmasının arkasında tamamen eğitim ve iş insanlarının , devlet kademeleriyle beraber iyi organizasyonlar yapması. Öğrencilerimizi Türkiye'nin en büyük sanayi merkezi haline gelen Gebze'ye bekliyoruz. Onlar için bütün planlamayı yapmaya hazırız yeter ki dünya ufkunu görsünler. Trabzon'da ve bütün ilçelerde teknik okullar var. Türkiye'de ara eleman sorunu var. Herkes mühendis, avukat olmanın derdinin peşine düşmüş. Almanya'da veya başka ülkelerde bu insanların değerli kılındığını biz burada anlatamıyoruz. Gençlere bunu yerinde anlatmamız lazım. Gençleri Türkiye'nin sanayi merkezine getirebilirsek, onların ufuklarını açmak istiyoruz. Bu konuda Trabzon Ticaret Sanayi Odası ile çalışma yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.
"Trabzon'da sanayi yetersiz; En iyi yapılacak olan iş turizmdir"
Aslantürk, Karadeniz ve Trabzon'un çok güzel olduğunu belirterek "Trabzon çok güzel bir yer. Turizm şehri, sanayi yok. Sanayi olsa, deniz yolu yetersiz, karayolu taşımacılığı yetersiz. Burada ticaret eziyetli. Burada en iyi yapılacak olan turizmdir. Gelirlerin yükselmesi için hepimize görev düşüyor. İş insanlarının imkanları var ise buraya yatırım yapalım. Köylerine ve yaylalarına yatırımlar yapalım. Bayburt bölgesinde Karadeniz'in doğal yaylalarında üretilecek olan ürünlerin paketlenmesi bunu da inşallah dernek olarak yapacağız. Devletin 2017 yılı Şubat ayı teşvik programına yazılmış programımız inşallah gerçekleşir. Bu bölgede yaylalar boş. Doğal hayvanları yaylacılar artık üretmiyor. Bizde istiyoruz ki yaylalarda insanlar artık doğal hayvanları üretsinler, onlarda sadece bayramdan bayrama satış yapmasın yılın 12 ayı üretim yapsınlar. Sadece et değil, yağ ve peynir üretimi yapsınlar. Hollanda da çiftçi o ülkenin ağısı, gidiyor bir bankaya VIP işlem yapıyor, çıkıyor. Bizim ülkemizde çiftçinin değeri yok. Ben çiftçilerimizin bu ülkede değerli olmasını isteyen insanlardan birisiyim" şeklinde konuştu.