Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa mı etti? Neden istifa etti? Kimdir, nereli?

Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı.

İYİ Parti'de Ümit Özlale istifa ettiğini duyurdu.

Ümit Özlale yaptığı açıklamada, "Bugün itibarıyla partimdeki görevlerimden ve partimden istifa ettiğimi kamuoyuna saygılarımla duyururum" dedi.

Ümit Özlale kimdir?

Ümit Özlale (28 Nisan 1972, Holzheim doğumlu), Türk ekonomist, akademisyen ve siyasetçidir. İYİ Parti’de Kalkınma Politikaları Başkanlığı yapmış ve 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili olarak seçilmiştir.

Hayatı
Özlale, Almanya'ya işçi olarak göç eden Girit Türkü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatına Bornova Anadolu Lisesi'nde başlayarak ortaokulu burada tamamlamış, ardından İzmir Fen Lisesi’nde lise eğitimini tamamlamıştır. 1995 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Boston College’da yüksek lisansını 1998’de, doktorasını ise 2001’de tamamlamıştır.

Akademik Kariyeri
2001 yılında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyeliğine başlayan Özlale, 2006 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanını almıştır. 2009-2013 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde, 2013 yılından itibaren ise Özyeğin Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmış ve Ekonomi Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. Hâlen Harvard Summer School’da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. Ayrıca 2015 yılında akademisyenler tarafından kurulan Sectoral and Economic Analysis Lab (SEAL) adlı danışmanlık şirketinin kurucu ortağıdır.

Bürokratik Kariyeri
Özlale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ekonomik Araştırmalar ve Para Politikası Genel Müdürlüğü’nde danışmanlık yapmış, ayrıca Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası projelerinde görev almıştır.

Siyasi Kariyeri
2020 yılının Eylül ayında İYİ Parti’ye katılan Özlale, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği görevlerini üstlenmiştir. İYİ Parti’de Kalkınma Politikaları Başkanlığı görevini İsmail Tatlıoğlu’ndan devralarak yürütmüştür. 2023 genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçilmiştir. 6 Eylül 2023’te İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özlale’nin 2024 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağını açıklamıştır. Ancak, 8 Nisan 2024 tarihinde İYİ Parti’den istifa ettiğini duyurmuştur. 27 Nisan 2024’te Müsavvat Dervişoğlu’nun İYİ Parti’nin yeni genel başkanı seçilmesinin ardından GİK üyeliğine geri döndüğünü açıklamıştır.

Ödülleri
Ümit Özlale, TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki başarılı bilim insanlarına verilen Teşvik Ödülü’ne layık görülmüştür.

Özel Hayatı
27 Temmuz 2024 tarihinde Sözcü TV spikeri Serap Belovacıklı ile evlenmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri