Yargıya Toptan çıkışı

TBMM Başkanı Köksal Toptan son günlerde türban konusunda peşpeşe yapılan türban açıklamalarına cevap niteliğinde bir basın açıklaması yaptı. Köksal Danıştay ve Yargıtay'a cevap niteliği taşıyan açıklamasında şunları söyledi:"Yasama yetkisi mutlaktır. Bunu

TBMM Başkanı Köksal Toptan son günlerde türban konusunda peşpeşe yapılan türban açıklamalarına cevap niteliğinde bir basın açıklaması yaptı. Köksal Danıştay ve Yargıtay'a cevap niteliği taşıyan açıklamasında şunları söyledi:

"Yasama yetkisi mutlaktır. Bunu gölgeleyebilecek hiçbir güç yoktur.

Hiçbir kurum veya kişi kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yerine koymaya hakkı yoktur.

Hakimler kararlarıyla konuşurlar. İhsası rey durumunu oluşturacak davranışlardan şiddetle kaçınılmalıdır. TBMM iktidar ve muhalefetiyle ettiği yemine sadık kalacaktır

TBMM iktidar ve muhalefeti temsil gücüyle anayasada belirlenen ve değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek kanunlarıyla görevine devam edecektir."

"Türban konusu karşınıza gelirse sergileyeceğiniz tavır nedir" sorusuna "Tavrımız Anayasa'nın değiştirilmez maddeleri için olur. Usulüne uygun bir anayasa önerisi gelirse bizim görevimiz Anayasa komisyonu'na havale etmektir" dedi.


İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri