Yasmani Copello kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?

Başarılarıyla gündeme gelen engelli koşucusu Yasmani Copello için araştırmalar yapılıyor. Detaylar haberimizde.

Engelli koşucusu Yasmani Copello başarılarıyla sık sık gündeme geliyor.

İnternet kullanıcıları, Yasmani Copello için "kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?" sorularına yanıt arıyor.

İşte Yasmani Copello ile ilgili bilgiler;

Yasmani Copello kimdir?

Yasmani Copello Escobar (doğum 15 Nisan 1987), Küba kökenli Türk engelli koşucusudur ve kariyerine ENKA SK bünyesinde devam etmektedir.

Temmuz 2015'te, 49.73 saniyelik derecesiyle 400 metre engelli Türkiye rekorunu kırdı. Yaklaşık iki hafta sonra, bu rekoru 49.39'a indirdi. Ağustos 2015'te Pekin'de düzenlenen Dünya Şampiyonası serilerinde 48.89 koşarak kendi derecesini geliştirdi ve yarı finalde 48.46 koşarak yeniden Türkiye rekoru kırdı.

Escobar, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Amsterdam'da 48.42 koşarak kişisel en iyi derecesini ve Türkiye rekorunu geliştirdi ve altın madalya kazandı. 2016 Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil eden sporcu, Rio'ya son Avrupa şampiyonu olarak gitti. Eleme serilerini 49.52, yarı finali 48.61 ile geçen Copello, finalde 47.92 koşarak kişisel en iyi derecesini ve Türkiye rekorunu bir kez daha geliştirdi ve bronz madalya kazandı.

Copello, Türkiye rekorlarını kırmaya devam etti. 2018 Avrupa Şampiyonası'nda, önceki şampiyon unvanıyla katıldığı yarışmada 47.81 koşarak bir Türkiye rekoru daha kırdı ve bu kez gümüş madalya kazandı.

Escobar, Türkiye'de önce Fenerbahçe atletizm takımında sporculuk yapmış, ardından Enka'ya transfer olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri