Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir? Kimler Var? Adı Geçen Hastaneler Hangileri?

İstanbul'da yaşanan "Yenidoğan çetesi" olayı, merak ediliyor. Peki "Yenidoğan Çetesi Olayı Nedir? Kimler Var? Adı Geçen Hastaneler Hangileri?" İşte tüm detaylar...

İstanbul'da yaşanan "Yenidoğan çetesi" olayı, 112 Acil Servisi ile anlaşmalı olarak bebek acil hastalarını belirli özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendiren bir suç örgütünün, haksız kazanç elde etmesi ve bebeklerin ölümlerine neden olması ile ilgili. 2023 yılında başlatılan bu soruşturma, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Yenidoğan Bebek Çetesinde Kimler Var?

Yenidoğan çetesine yönelik soruşturmada 22’si tutuklu olmak üzere toplamda 47 kişi yer alıyor. Bu kişiler arasında doktorlar, sağlık çalışanları ve sağlık sektörü dışında faaliyet gösteren bireyler bulunuyor. İddianamede çetenin lideri olarak Dr. Fırat Sarı gösterilmektedir.

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında Adı Geçen Hastaneler Hangileri?

Soruşturmada adı geçen hastaneler arasında Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Medilife Sağlık Hizmetleri bulunuyor. Bu hastanelerin faaliyetleri askıya alınmıştır. İddianamede, bu hastanelerde bebeklerin uygun olmayan koşullarda tedavi edilmeye çalışıldığı ve bazı hastanelerin yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işlettiği belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan Yenidoğan Çetesi Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili bir açıklama yaparak, Mayıs 2023'te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle operasyon başlatıldığını ve suçlulara cezai işlemler uygulandığını duyurdu. Ayrıca, söz konusu hastaneler hakkında hukuki süreçlerin başlatıldığı ve olayın takipçisi olunacağı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri