Yenidoğan çetesinde yeni gelişme! 22 kişi tutuklandı

İstanbul'da yürütülen Yenidoğan çetesi soruşturmasında, yeni gelişmeler yaşandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da yürütülen Yenidoğan çetesi soruşturmasında önemli gelişmeleri kamuoyuna duyurdu.

Bakan Tunç, bugüne kadar soruşturma kapsamında gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’si tutuklandığını açıkladı.

Bakan Tunç, İstanbul’daki bazı özel hastanelerin yeni doğan bakım ünitelerinin insani olmayan koşullarda kiralanması ve bu nedenle bebek ölümlerinin meydana geldiği iddialarının ardından CİMER'e yapılan şikayetler ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünün ihbarları üzerine 21 Mayıs 2023 tarihinde soruşturma başlatıldığını belirtti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 47 şüpheliden 22’sinin tutuklandığını açıklayan Bakan Tunç, olayın geniş çaplı bir şekilde araştırıldığını ifade etti.

İddianame Hazırlandı

Yenidoğan çetesi soruşturmasında 16 Ekim 2024 tarihinde iddianame hazırlandığı bildirildi. Halen 22 şüphelinin tutuklu olarak yargı sürecinin devam ettiğini belirten Bakan Tunç, adaletin titizlikle yerine getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Cumhuriyet Savcısına Yönelik Tehdit

Öte yandan, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Cumhuriyet Savcısının tehdit edilmesiyle ilgili ayrı bir soruşturma daha başlatıldı. Bu kapsamda gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i tutuklanırken, 3 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Bakan Tunç, bu soruşturmanın da çok yönlü ve dikkatle devam ettiğini belirtti.

Yorum Yap
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri