YKS ek tercih kayıtları ne zaman? Nasıl ve nereden yapılır? Yerleştirme belgesi! Sonuçlar: ÖSYM AİS

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. Ek tercih kayıtları ne zaman? Nasıl ve nereden yapılır? Detaylar haberimizde.

2024 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı. İlk tercih sonuçlarında yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme süreci sona erdi ve 19 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00 itibarıyla sonuçlar ÖSYM'nin resmi internet sitesinde erişime açıldı.

Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.

Kazanan adaylar, 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında üniversitelerine kayıt yaptırabilecek. Elektronik kayıt yapmayı tercih edenler ise işlemlerini 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında tamamlayabilecekler. Adayların, kayıt işlemleri için yerleştirildikleri üniversitelerin belirlediği takvime ve belgelere uygun hareket etmeleri gerekiyor.

ÖSYM, yerleştirme sonuç belgesini basmayacak ve posta yoluyla göndermeyecek. Adaylar, sonuçlarını yalnızca internet üzerinden öğrenebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri