YKS yerleşemedim ne yapmalıyım 2024: Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz

YKS sonuçları açıklanırken; yerleşemeyenlerin ne yapacağı, 2. ek tercihlerin ne zaman alınacağı merak konusu oldu.

ÖSYM tarafından yapılacak duyuru sonrasında adaylar YKS sonuçlarını görüntüleyebilecek. Bir programa yerleşemeyen adaylar şansını ek tercih döneminde tekrar deneyebilecek. Peki, YKS yerleşemeyenler ne yapacak?

YKS tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Sonuçlar açıklandı, bir programa yerleşemeyen öğrenciler için bu bir son olmayacak.

Yerleşen adayların kayıt yaptırmalarının akabinde boş kalan kontenjanlar için yeniden tercih süreci başlatılacak.

Yerleşemeyen adaylar yerleşenlerin kayıt sürecini bekleyecek. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecektir. ÖSYM de bu doğrultuda programların boş kontenjanları için bir kılavuz hazırlayacak ardından ek tercih süreci başlayacak.

YKS yerleşemedim ne yapmalıyım 2024

İlk tercih sonuçların yerleşmeyen adaylar, ek tercihle yeniden üniversite kazanma şansını yakalayacak. Ek tercih ücretleri 80 TL olarak belirlenirken, ek tercihler için tarihin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri