YKS yerleştirme sonuç! Ek yerleştirme nedir? Ek yerleştirme 2024: Ek tercih ücreti

YSK tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, "YSK yerleştirme sonuç! Ek yerleştirme nedir? Ek yerleştirme 2024" şeklinde aramalarda bulunuyor. Detaylar haberimizde.

2024-YKS sonuçlarına ilişkin ÖSYM'nin yaptığı açıklamaya göre, adayların tercihleri doğrultusunda yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmış durumda. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden öğrenebilecekler. Bu yıl adaylara yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adreslerine de gönderilmeyecek.

2024-YKS sonuçlarına göre bir programa yerleşen adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos tarihlerinde, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos arasında yapılacak. Kayıt yaptıracak adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı olduğu üniversiteye belirtilen süre içinde başvurmaları gerekecek. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversitelerinin belirlediği belgeleri ve tarihler doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirecekler.

YKS Ek Yerleştirme Nedir?

Ek yerleştirme, ilk yerleştirme döneminde kontenjanı dolmayan bölüm ve programlara öğrenci alınmasını sağlayan bir süreçtir. Bu süreç, herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylara ikinci bir şans sunar. Adayların bu şansı iyi değerlendirebilmeleri için ek tercih kılavuzunu dikkatlice incelemeleri önemlidir.

Ek yerleştirme dönemi, üniversite programlarında boş kalan kontenjanları doldurmayı amaçladığı için her üniversite ve bölüm bu sürece dahil olmayabilir. Ancak örgün, ikinci öğretim ve açıköğretim gibi farklı programlar ek yerleştirme sürecine açılabilir. İlk yerleştirme sonucunda bir programa yerleşemeyen adaylar, belirlenen şartları yerine getirdikleri takdirde ek tercih yapma hakkına sahip olacaklardır. Ayrıca, özel yetenek sınavı ile bir bölüme yerleşen adaylar da ek tercih yapabilirler.

YKS Ek Yerleştirme Ücreti Ne Kadar?

Ek yerleştirme tercih ücreti 80,00 TL olarak belirlenmiştir. Ek yerleştirme tercihinde bulunacak adayların bu ücreti ödememeleri durumunda tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyeceklerdir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri