Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Trabzon Nizamiye Yurdu Nerede? Ulaşım Kolay Mı?

2024 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK yurtları başvuruları da başladı. Trabzon'da Üniversite kazananlar ise " Trabzon Nizamiye Yurdu Nerede? Ulaşım Kolay Mı?" sorusunu araştırıyor...

2024 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK yurtları başvuruları da başladı. Trabzon'da Üniversite kazananlar ise " Trabzon Nizamiye Yurdu Nerede? Ulaşım Kolay Mı?" sorusunu araştırıyor. İşte tüm detaylar...

Trabzon Nizamiye Yurdu Nerede?

Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı Trabzon Nizamiye Yurdu, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alıyor. Yurt, şehrin merkezi bölgelerinden biri olan Nizamiye Mahallesi’nde, Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KTÜ) ve Trabzon şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunmaktadır. Bu sayede öğrencilerin ihtiyaç duyabileceği birçok noktaya kolayca ulaşılabilir.

Trabzon Nizamiye Yurdu Ulaşım Kolay Mı?

Trabzon Nizamiye Yurdu’na ulaşım son derece kolaydır. Yurt, şehir içi toplu taşıma araçlarına yakın mesafede bulunmakta ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen otobüs ve minibüs hatları ile yurda rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Ayrıca, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne yürüyerek ulaşım mümkün olup, yurt ve kampüs arasındaki mesafe yaklaşık 15-20 dakikadır. Şehir merkezine ulaşım ise toplu taşıma araçları ile 10-15 dakika gibi kısa bir sürede sağlanmaktadır.

Yakın Çevredeki İmkânlar

Trabzon Nizamiye Yurdu’nun bulunduğu bölge, öğrencilere yönelik pek çok imkân sunmaktadır. Yurt çevresinde çeşitli marketler, kafe ve restoranlar yer almakta olup, öğrencilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri birçok yerel işletme bulunmaktadır. Ayrıca, KTÜ kampüsü içerisinde yer alan sosyal alanlar ve spor tesislerine de kolayca ulaşılabilir.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri