Çocuklar şifreyi kırdı

2011 yılı itibariyle “Eyvah Eyvah-2” filmi zirvedeyer alırken “Sümela’nın Şifresi Temel” ikinci sıraya yerleşti.Başrollerini Alper Kul, Salih Kalyon, Ruhi Sarı , Aslıhan Güner ve Tarık Ünlüoğlu’nun paylaştığı “Sümela’nın Şifresi Temel” filmi üç haftalık g

2011 yılı itibariyle “Eyvah Eyvah-2” filmi zirvedeyer alırken “Sümela’nın Şifresi Temel” ikinci sıraya yerleşti.

Başrollerini Alper Kul, Salih Kalyon, Ruhi Sarı , Aslıhan Güner ve Tarık Ünlüoğlu’nun paylaştığı “Sümela’nın Şifresi Temel” filmi üç haftalık gösterim sonrasında istediği izleyicisi sayısına ulaştı. Üç hafta daha gösterimde kalacak olan film özellikle Trabzon’da kapalı gişe oynuyor.

Son dönemlerde yapılan kaliteli yerli yapımlar yabancı menşeli filmlere fark atmaya başladı. “Eşkiya” ile başlayan süreç “Sümela’nın Şifresi Temel” filmiyle sürüyor ve devamı da gelecek gibi görünüyor.

Önümüzdeki günlerde   (27 Ocak)  Ata Demirer imzalı “Berlin Kaplanı” ve (17 Şubat)  gösterime girecek “Fetih-1453” filmleri  şimdiden  merakla beklenirken özellikle görsel efektleri, kostümleri ve 17 milyon dolarlık bütçesiyle de“Fetih-1453” ün yıla damgasını vurması bekleniyor.

Bir dönem sinema izleyicisini salonlara çeken ve yerli yapımlardan uzaklaştıran  Hollywood yapımı filmler  koltuğunu  Türk Sinemasına bıraktı. Salonları dolduran sinema severler artık  yerli yapımlara rağbet gösteriyor. İzleyici sayısında gün geçtikçe artış yaşanırken bazen de ilginç görüntülere rastlanıyor. Sinemaya gelen müşterilerin 7 yaş altında çocuklarıyla film izlemek istemesi bazen sıkıntıları da beraberinde getiriyor.   

Trabzon Royal Sinemaları İşletme Müdürü Sinan Çürük  konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 7 yaşından küçük çocukları çocuk filmleri hariç sinemaya almadıklarını  ancak bunu da her zaman kontrol edemediklerini belirterek müşterilerinden bu konuda özellikle anlayış beklediklerini söyledi. Çürük şöyle konuştu:

“Birkaç kez bu tür ilginç olaylarla karşılaştık. Bir keresinde  8 aylık bebekleriyle sinemaya gelen çifte bile tanık olduk. Tabi ki salona almadık . Burada çocuğun sağlığı her şeyden  daha önemli. Zaten içerideki ses düzeni  biz yetişkinleri  bile rahatsız ederken o küçücük çocuğu rahatsız etmez mi? Buna izin vermemiz mümkün değil. Ne oldu? Gişedeki bayan arkadaşlarımız film bitene kadar mecburi dadılık! Yapmak zorunda kaldı. Müşterilerimizden bu konuya hassasiyet göstermelerini rica  ediyoruz. Bazen de aileler ısrarla çocuklarının 7 yaşından büyük olduğunu söyleyerek bilet almak istiyor. ‘Siz para kazanmak istemiyor musunuz?’ diyorlar. Bu durumda para kazanmayı değil çocuğun sağlığını düşünüyoruz.  Bazı filmlerde getirilen yaş sınırlaması var bunda  gereken neyse zaten yapılıyor. Çocuk filmlerinde (çizgi film-animasyon) bir sıkıntımız yok. Gelip izleyebiliyorlar. Diğer yandan Sümela’nın Şifresi Temel, gayet iyi gidiyor. Böyle giderse rekor kırabilir. Beklediğimiz gibi diyebilirim. Çok kaliteli yönetmenlerimiz ve oyuncularımız var. Destek verildiğinde Türk Sinemasının neler yapabileceğini çok iyi sergilediler. Bunun devam edeceğini düşünüyorum

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür/sanat Haberleri