Kendileri yazıyor, kendileri söylüyor

KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nda görev yapan üç okutman ile Mühendislik Fakültesi'nden yedi öğrenci bir araya gelerek kurdukları grupta, kendi yazdıkları ve besteledikleri şarkıları söylüyor.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu

KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu'nda görev yapan üç okutman ile Mühendislik Fakültesi'nden yedi öğrenci bir araya gelerek kurdukları grupta, kendi yazdıkları ve besteledikleri şarkıları söylüyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu'nda görev yapan üç okutman ile Mühendislik Fakültesi'nden yedi öğrenci bir araya gelerek kurdukları grupta, kendi yazdıkları ve besteledikleri şarkıları söylüyor. 
     
Okutman Ümit Yurduseven, yaptığı açıklamada, 10 yıl önce başlayan şiir yazma merakının bir süre sonra şarkı sözüne yöneldiğini belirterek, ''Bu sözleri bestelersem insanların kulağında daha iyi yer edebileceğini düşündüm ve beste yapmaya başladım'' dedi. 
     
Bu konuda proje hazırlayarak kendi şarkılarının seslendirileceği konser düzenlemeye karar verdiğini anlatan Yurduseven, ''Aynı bölümde görev yapan okutman arkadaşım Evren Angın'ın da şarkı sözü ve besteleri var. Aramızda şarkılarımızı tartıştık ve ortaya ortak çalışmalar çıktı. Şarkıları netleştirdikten sonrada solistler ve enstrümantalistler konusunda okutman Onur Dilek'e danıştık. O da konuya sıcak baktı. Mühendislik Fakültesi'nde derslerine girdiğimiz öğrencilerimizden 7'sini seçerek bir grup oluşturduk'' diye konuştu. 
     
Yurduseven, 3 okutman ve 7 öğrenciden oluşan gruplarıyla kendi bestelerini seslendirdikleri bir konser verdiklerini ifade ederek, ''İlk konserimizi özel bir tarih olan 12.12.2012'de KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde verdik. Konserde 12 şarkıyı yaklaşık bin kişiyle paylaştık'' dedi. 
     
Konser sonrasında olumlu yorumlar aldıklarını kaydeden Yurduseven, ''Konserimizin aslında farklı boyutlarda da önemi var. Türkiye'de bir akademisyenin yaptığı Türkçe pop şarkıları, müzik alanında eğitim almamış öğrenci ve öğretim görevlileriyle bir konsere dönüştürerek attığı bir adım. Konserin ardından Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) söz yazarı, besteci ve aranjör olarak beni kabul etti. MESAM üyeliği benim için çok sevindirici oldu'' diye konuştu. 
     
Yurduseven, şarkıları ulusal platformda insanlara duyurmak istediklerini, ilerleyen zamanlarda başka konserler vermeyi planladıklarını da söyledi. 
     
     
-''10 yıl öncesinin duygularını yeniden yaşadım''- 
     
     
Okutman Evren Dilek ise konsere beste anlamında katkısı olduğunu ifade ederek, ''Beste yapmaya 10 yıl önce Hacettepe Üniversitesi'nde öğrenciyken, öğrenci gruplarında gitar çalarak başladım. Ümit hoca düşüncesini benimle paylaştığında bir araya gelerek çalışmaya başladık'' dedi. 
     
Şarkılarını dinlemenin kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Dilek, ''Konserdeki bestelerim 10 yıl öncesinin besteleriydi. Bunları şu anda dinlemek, 10 yıl öncesinin duygularını yeniden yaşamak, beni çok mutlu etti'' diye konuştu. 
     
Okutman Onur Dilek de 2 aylık çalışma sonunda böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ''Hiçbirimiz müzisyen ya da müzik dersi almış insanlar değiliz. Mühendislik Fakültesi öğrencileri var, İngilizce öğretmenleri var. Böyle farklı alanlardan insanların bir araya gelip müzik yapması bence çok güzel bir şey'' dedi. 
     

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür/sanat Haberleri