Metin Arolat vefat etti! Kimdir, kaç yaşındaydı? Neden öldü?

Mevlana'nın, 23'üncü kuşaktan torunu olan ve iki gün önce, "Hayatta en mutlu olduğum yer sahne" açıklamasında bulunan Metin Arolat, bir otelde sahne aldığı sırada bir anda yere yığıldı. 52 yaşındaki Arolat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Türk müzik ve yönetmenlik dünyasının önemli isimlerinden Metin Arolat, hayatını kaybetti. 52 yaşındaki sanatçı, iki gün önce "Hayatta en mutlu olduğum yer sahne" açıklamasını yapmıştı. Arolat, Kozyatağı'nda bir otelde sahne aldığı sırada fenalaşarak yere yığıldı. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Metin Arolat Neden Öldü?

Arolat, sahneye döndüğünde şarkı söylerken bir anda yere düştü. Sağlık ekipleri tarafından uzun süre kalp masajı yapılmasına rağmen, hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybetti. Menajeri Halil Yıldırım, Metin Arolat'ın kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

"Ben İyiyim" Deyip Tekrar Sahnede Yığıldı

Yakın arkadaşı Demet Sağıroğlu, sahneye çıktıktan sonra kötüleşen Arolat'ın bir süre dinlendikten sonra "Tamam, iyiyim" diyerek tekrar sahneye çıktığını söyledi. Ancak kısa bir süre sonra tekrar fenalaşan sanatçı, sahnede yere yığıldı. Sağıroğlu, Arolat'ın son dönemde diyet yaptığını ve bunun kalbini zorlamış olabileceğini belirtti.

Metin Arolat Kimdir?

Metin Arolat, 28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de doğdu. Babası, Türk Hava Yolları’nın logosunu tasarlayan bir sanatçı, annesi ise Çerkes asıllıydı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Arolat, yönetmenlik kariyerine başlamadan önce reklam sektöründe çalıştı. Cannes Film Festivali'nde Altın Aslan ödülü kazanan bir kısa filmde yer aldı.

Müzik kariyerine 1995 yılında "Ayrılık Olmaz" albümüyle adım atan Arolat, toplamda 6 albüm yayınladı.

Metin Arolat'ın Şarkıları ve Albümleri

1995: Ayrılık Olmaz
1998: Yine Bir Başıma
2005: Kabul Et
2010: Lütfen Yaz Gelsin (Single)
2010: Çok Daha Ötesi
2014: Karavan

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri