2007 yılını gazeteciler açısından değerlendiren Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, Türkiye'nin en önemli basın merkezlerinden biri olan Trabzon'da 2007 de önemli olay ve çalkantılarla geçti. Hrant Dink cinayeti ile başlayan yılda Trabzon sık sık basının ilgi odağı oldu. Trabzon basını, Karadeniz, Günebakış, Ekspres, Taka, İlkhaber, Türksesi, Hüryol ve Hizmet gibi sekiz günlük yerel ve bölgesel gazete ile göz kamaştırırken, uyduda sadece Kadırga TV ile temsil edilmenin hayal kırıklığı yaşandı. Taka'nın yurtdışında, Günebakış'ın Marmara'da bayilerde olması, Anadolu basını adına önemli hamlelerdi. Ciddi internet gazetelerinin kurulması ise geleceğe yönelik en önemli adımlardı dedi.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin Trabzon'daki gazeteciler arasında yaptığı anket sonucunun olumsuz sonuçlar verdiğini ifade eden Mollamehmetoğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin araştırmasına göre çalışan gazetecilerin yüzde 47'si açlık, yüzde 95'i ise yoksulluk sınırının altında ücret alıyor. Ekonomik ve sosyal haklar konusunda bırakın olumlu gelişmeyi, mevcutlarını kaybetmeyle karşı karşıya dedi.
Gazeteciler açısından umutlu olmadığını ifade eden Mollamehmetoğlu, Hükümetin yıpranma tazminatlarını kaldırma girişimi gazetecilik adına en kötü olay. Ama Trabzonlu gazetecilerin bu girişime karşı birlikte ortaya koyduğu olgun tavır hep anımsanacak. Çünkü Trabzonlu gazeteciler, ilk kez bu kadar büyük bir katılımla kendi hakları için yürüdü.
Gelecek için ne yazık ki fazla umutlu değiliz. Gazetecilik bu yıla göre daha zor, geliri daha düşük bir meslek olacağa benziyor. Ekonomik ve sosyal haklar konusunda hükümet ve siyaset gerekli adımları atmazsa, gazetecilik ve tabi ki toplumun haber alma özgürlüğü büyük darbe yiyecek. Gazetecilerin mücadeleden başka yolu yok dedi.