İnternet haberciliğini konuştuk

Ankara'da dördüncüsü düzenlenen “Her yönüyle Trabzon Etkinlikleri” fuarında Trabzon Milletvekili Asım Aykan ile İnternet haberciliğini konuştuk.“Her yönüyle Trabzon Etkinlikleri” Fuarını ziyaret eden Trabzon milletvekili Asım Aykan haber61.net standını zi

Ankara'da dördüncüsü düzenlenen Her yönüyle Trabzon Etkinlikleri” fuarında Trabzon Milletvekili Asım Aykan ile İnternet haberciliğini konuştuk.

“Her yönüyle Trabzon Etkinlikleri” Fuarını ziyaret eden Trabzon milletvekili Asım Aykan haber61.net standını ziyaret etti.

Haber61.net'i yakından takip ettiğini, Trabzon ve Bölge haberleri başta olmak üzere Tüm Türkiye ve Dünya gündemini de haber61.net'ten takip ettiğini belirten Aykan haber61'in önemli ve etkili yayın organı olduğunu vurguladı.

Haber61 imtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu ile bir süre görüşen Asım Aykan 'a Akıncıoğlu “İnternet haberciliği bir düzene girmeli. TBMM'de bu yönde bekleyen bir kanun var, bu kanun bir an önce çıkarılmalı. Bugün her isteyen 15 dakikada bir internet haber sitesi kuruyor, böyle olunca da hem denetim zor oluyor hem de bu işe para emek harcayarak normal prosedürde yapanların emeklerine yazık oluyor dedi.

Akıncıoğlu İnternet haberciliği kanununun bir an önce çıkarılmasının bu sorunları çözeceğini ifade ederek Bazı kriterler aranmalı örneğin tr uzantılı haber siteleri yayın yapsın. Tr uzantılı internet adresini almak için bazı kriterler gerekir ve tr uzantısı sadece Türkiye'den alınır. Tr uzantılı domainlerin kontrolü daha da kolay yapılabilmektedir dedi.

Akıncıoğlu haber61.net sitesinin tüm alt yapısını hukuki zemine oturttuğunu ifade ederek, tescilli bir marka olduğunu söyledi.

Haber61.net üzerinden yaptıkları yayını TR uzantılı domainlerine her an çekebileceklerini de belirten Akıncıoğlu “Alt yapımız hazır www.haber61.com.tr yani Türkiye uzantılı domainimiz hazır, böyle bir kanunun çıkması halinde yayınlarımızı anında www.haber61.com.tr ye çekebiliriz, şu an bu sitemiz zaten açık ve haber61.net'e yönleniyor dedi.

Akıncıoğlu'nun tespitlerini dikkatle dinleyen Trabzon Milletvekili Aykan Söylediklerinize katılmamak elde değil, bir emek veriyorsunuz. Emek verenle vermeyeni halk tahlil ediyor. Bunu yasalar da değerlendirmeli. İçinde bulunduğum komisyonda konuyu görüşeceğim, konu ile ilgili olarak ulaştırma bakanı ile de bir görüşmem olacak dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri