Umre kayıtları başladı - Umre fiyatları ne kadar ve Umre nedir?

2016 Umre kayıtları başladı, Umre'ye ne zaman gidilir, Umre nedir? İşte Umre ilgili bilmek istedikleriniz. Diyanet İşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da umre fiyatlarını açıklandı.  Diyanet İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla umreye gitmek isteyenler iç

2016 Umre kayıtları başladı, Umre'ye ne zaman gidilir, Umre nedir? İşte Umre ilgili bilmek istedikleriniz.

Diyanet İşleri her yıl olduğu gibi bu yıl da umre fiyatlarını açıklandı.  Diyanet İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla umreye gitmek isteyenler için kayıt yapılmaya başlandığını açıklandı. Aynı şekilde Diyanet 2016 Umre fiyatları hakkında da duyuru da bulundu.  Diyanet İşleri Bakanlığı'nın düzenlediği 2015-16 yılının Umre organizasyonu ile ilgili tur vce fiyat bilgilendirmesi yapıldı. Yapılan bilgilendirmede kayıtların başladığı belirtilerek umre kaydının nasıl yapılacağına dair broşür hazırlandı.

Broşürde yer alan bilgilere göre Diyanet İşleri'nin sunduğu Umre hizmeti şu şekilde;

a) Eğitim ve İrşat Hizmetleri Umre ibadetini manevi bir yenilenme fırsatı haline getirebilmek, yolcularımızın ibadetlerini usulüne uygun ve bilinçli bir şekilde yerine getirebilmelerini temin edebilmek için Umre yolcularımıza, yolculuk öncesinde ve yolculuk esnasında eğitim, bilgilendirme ve irşat seminerleri verilmektedir. b) Havaalanları ile ilgili hizmetler Umre yolcularımıza yardımcı olmak üzere ve onlara en güzel hizmeti sunabilmek amacıyla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında havaalanlarında gerekli tedbirler alınmaktadır. Yolcularımız mümkün olduğunca kendilerine en yakın havaalanlarından kutsal topraklara uğurlanmaktadır. Yeterli sayıya ulaşılamadığı durumlarda uçulacak havaalanına intikal karayolu veya havayolu ile Başkanlığımız tarafından sağlanmaktadır. İstisnai bazı durumlarda gidiş ve dönüşlerde uçakların iniş iznine bağlı olarak yapılan planlamalarda takdim tehir olabilmektedir. c) Sağlık ve Yemek Hizmetleri İbadet sağlıklı insanların eda edebilecekleri bir görevdir. Umre yolcularımızın ibadetlerini en güzel şekilde yerine getirebilmeleri için sağlık ekiplerimiz Mekke ve Medine’de hizmet vermektedir. Yolcularımıza imkânlar ölçüsünde en kaliteli sağlık hizmetini takdim etmeyi amaçlamaktayız. Hastane gerektiren durumlarda ise tercümanlarımız aracılığı ile mahalli hastanelerden yararlanılmaktadır. Ayrıca yolcularımızın ibadete daha fazla zaman ayırabilmeleri için otellerinde sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek hizmeti verilmektedir. Her umre yolcusuna 5 litre zemzem verilmektedir. d) Servis, Gezi ve İntikal Hizmetleri Mekke ve Medine’de ziyaret yerlerine gezi organizasyonu ve Mekke-Medine arasındaki intikal Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Mekke’de Harem’e 1 km.’den uzak olan oteller için servis hizmeti sunulmaktadır. 

Örnek olarak Umre turlarından programı ise şu şekilde;

OTEL-1 (7 Günlük) 7 Günlük Umre Programı (4 Gün veya Gece Mekke, 3 Gün veya Gece Medine)

OTEL-2 (10 Günlük) 10 Günlük Umre Programı (5 Gün veya Gece Mekke, 5 Gün veya Gece Medine)

OTEL-3 (12 Günlük) 12 Günlük Umre Programı (6 Gün veya Gece Mekke, 6 Gün veya Gece Medine)

OTEL-4 (14 Günlük) 14 Günlük Umre Programı (7 Gün veya Gece Mekke, 7 Gün veya Gece Medine)

NORMAL (14 Günlük) 14 Günlük Umre Programı (7 Gün veya Gece Mekke, 7 Gün veya Gece Medine)

NORMAL (20 Günlük) 20 Günlük Umre Programı (13 Gün veya Gece Mekke, 7 Gün veya Gece Medine)

EKONOMİK (14 Günlük) 14 Günlük Umre Programı (9 Gün veya Gece Mekke, 5 Gün veya Gece Medine)

EKONOMİK (24 Günlük) 24 Günlük Umre Programı (18-19 Gün veya Gece Mekke, 5-6 Gün veya Gece Medine)

SÖMESTR EKONOMİK (11 Günlük) 11 Günlük Umre Programı (8 Gün veya Gece Mekke, 3 Gün veya Gece Medine)

SÖMESTR NORMAL (11 Günlük) 11 Günlük Umre Programı (8 Gün veya Gece Mekke, 3 Gün veya Gece Medine)

Umre Nedir:

“Umre” kelimesi “imar” kelimesi ile aynı kökten türetilmiştir. Umre; kalbi imar etme, yıpranan yönlerini tamir etme seferidir. Umre, hac zamanı olan beş günden başka, senenin her günü, ihram ile yapılan, tavaf ve sa’y yapmak ve saç kazımak veya kesmektir. Umrenin farzı ikidir. İhram ve tavaf. İhram umrenin şartı, tavaf ise rüknüdür. Sa’y ve tıraş olmak ise vaciptir. Umre, ömürde bir defa, Hanefi ve Maliki’de sünnet, Şafii ve Hanbeli’de farzdır.

Umre'nin yapılışı; Mutemir genellikle uçakla Cidde'ye gider. Mîkāt'tan ihramsız geçemeyeceğinden uçakta, hatta memleketinde ihrama girebilir. İhram beyaz renkte ve dikişsizdir. Başın açık ve ayakların çıplak olması istenir. İhram ile eşitliğe, kardeşliğe, ölüye benzemeye dikkat çekilir. İhrama girildiğinde cinsellik, kavga ve küfür yasaktır. Umreci mikat noktasını geçmeden önce tırnaklarını keser, abdest alır, tıraş olur, ayaklar çıplaktır, çanta ve kemer taşıyabilir. Kadınlar için normal elbise, eldiven, çorap, ayakkabı caizdir. İhramın sünneti olarak iki rekât namaz kılar. Telbiye, tekbir, tehlillerle Mekke'ye girer. Kâbe ziyaretinde tekbir ve telbiyelerle içeri girer. Telbiye yüksek sesle yapılır. Kâbe’nin çevresini Hacerül Esved hizasından başlayarak yedi defa döner. Bu dönüş sırasında ıztıba ve remel yapar. Iztıba, ridanın bir ucunu sağ koltukaltından geçirip sol omuz üzerine atmaktır. Sağ omuz ve kol açılır. Remel, erkeklerin kısa adımlarla koşarcasına yürümesi demektir. Tavaftan sonra tavaf namazı kılar. İki rek'attir. Müstakil bir vacip namazdır. Umreci, namazdan sonra say için Safâ tepesinden başlayarak Merve’ye gidiş geliş şeklinde say yapar. Saydan sonra tıraş olup ihramdan çıkar ve umreyi bitirir. Umrede Hac’daki gibi Arafat, Mina, müzdelife, kudum ve veda yoktur. İsterse nafile kurbanı keser, isterse Mekke ve Medine'deki kutsal yerleri gezer.

Umrede diğer ziyaret yerleri; Medine'de Peygamber Muhammed’in mezarı, Kuba mescidi, Cuma mescidi, Kıbleteyn mescidi, Seba mescidi, Cennet-ül Bâkî Mezarlığı, Bulut Mescidi, Uhud şehitleri ziyareti.

Umreyi bozan, kaza ve kurban gerektiren cinayetler: Cinsel ilişki, cünüp olarak tavaf etmek, ihram noktasını ihramsız geçmek, say'i terk etmek.

Sadaka gerektiren cinayetler: İhramlıyken koku sürünmek, tıraş olmak, başı örtmek, abdestsizlik, şavtları eksik yapmak, haşere öldürmek, tırnak kesmek, kıl koparmak.

Bedel gerektiren cinayetler: İhramlıyken avlanmak, yasak hayvanları yaralamak, yumurtasını almak, bitkileri koparmak kesmek.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri