Yılbaşına sayılı günler kala en çok merak edilen sorulardan biri de yılbaşında sevgiliye eşe dosta ne hediye alınır? sorusu oldu. İşte size yardımcı olabilecek bazı hediye önerileri.
Hediye almak herkesin yapabileceği bir iş değildir, zira genel olarak hediye tam anlamıyla bir yaratıcılıktır. İşte bu noktada yaratıcı olamayanlara yardımcı olmak için hediye önerileri hazırladık. Umarız istediğinizi bulursunuz, Şimdiden mutlu yıllar :)
Ekek Sevgiliye yılbaşı hediyesi
Bayanların en çok zorlandıkları konu erkek arkadaşlarına alacakları hediyelerdir. Erkekler için çeşidin daha kısıtlı olması bunun sebebidir. Erkeğe alabileceğiniz yılbaşı hediyelerinde "turları" düşünebilirsiniz. Örneğin bir kayak turu ayarlayarak sevgilinize sürpriz yapabilirsiniz. Ya da biraz daha klasiklere dönerek erkeklerin ilgi alanlarına yani elektronik ürünler tercihini seçebilirsiniz. Yeni bir tablet,fotoğraf makinesi ya da bir telefon inanın tahmin ettiğinizden çok daha fazla mutlu edecektir. Daha düşük bütçeye sahipseniz yine kurtarıcılar olarak görünen ürünlere yönelmenizi tavsiye ederiz. Örneğin; Gömlek,kraat,saat veya parfüm gibi erkek arkadaşınızın tarzına uygun hediyeler tercih edebilirsiniz.
Bayan Sevgiliye yılbaşında ne alınır?
Erkekler hediye konusunda her zaman bayanlardan daha şanslıdır. Bayanlar için oldukça büyük bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Size kalan sadece sevgilinizin sevdiğini bulmaktır. Takı, kozmetik setler, ayakkabılar ve elbiseler doğru seçimlerden bazılarıdır. Bu seçimlere hiçibir kadın hayır diyemez. Ancak biraz daha sevimli görünmek istiyorsanız tam da burada sizin içinde devreye gelmiş geçmiş en büyük buluş giriyor; ÇİKOLATA... Çikolata sevimliliğin,tatlılığın zirvesidir beyler mutlaka deneyin :) Şık bir kutu içerisinde onlarca çikolata olan hoş bir hediye paketi hazırlayıp yanına bir peluş ayı ekleyebilirsiniz ya da maddi durum umrunuzda bile değilse o zaman pırlanta da sizin için çok iyi bir seçim olacaktır.
Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır.
1 Ocak: Türkiye dâhil, dünyadaki çoğu ülke tarafından kullanılan Miladi takvime göre yılın ilk günü.
Hicri Takvimde yılbaşı Muharrem ayının 1'inde gerçekleşir. Hicri Takvim bir Ay takvimi olduğundan 354 güne denk gelir, dolayısıyla Miladi takvime göre yılbaşı her yıl 11 gün önce gerçekleşir. Böylece 2008 yılında Miladi yıl boyunca Hicri takvimde iki adet yılbaşı gerçekleşmiştir.
Roşaşana (İbranice yeni yıl): Musevi yılbaşıdır. Hamursuz Bayramı'ndan 163 gün sonra kutlanır.
Doğu Ortodoks Kilisesi'nde yılbaşı (İsa'nın sünnet yıldönümüne de denk gelen) 14 Ocak'da kutlanır (Jülyen Takvimine göre 1 Ocak). Ancak en büyük 12 Doğu Ortodoks Kilisesinin sekizi, iki tarihin aynı güne geldiği Güncellenmiş Jülyen Takvimini benimsemiştirler (Bulgaristan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Mısır, Polonya, Romanya, Suriye, Türkiye ve Yunanistan). Gürcistan, İsrail, Rusya ve Sırbistan Ortodoks Kiliseleri ise Jülyen Takvimi kullanmaya devam ederler.
Çin yılbaşı her yıl ilk kameri ayınının yeni Ay gününde kutlanır, ki bu da kabaca ilkbahara denk gelir. Tam tarihi, Miladi takvime göre 21 Ocak ile 21 Şubat arasına düşer. Çin'de yılın en önemli bayramı konumundadır.
İran takviminde yılbaşı Norous (Nevruz) olarak anılır ve ilkbaharın başında kutlanır (20 veya 21 Mart).
Tayland, Kamboçya ve Laos'da yılbaşı 13 Nisan'dan 15 Nisan'a kadar kutlanır. Özellikle Tayland'da bu kutlama su dökerek gerçekleşir.