Hacet namazı nedir? Kaç rekâttır? Hacet Namazı nasıl kılınır?

İslam Âleminde merak edilen konulardan biri de Hacet Namazıdır? Hacet namazı nedir? Kaç rekâttır? Hacet Namazı nasıl kılınır? İşte detaylar…

İslam Âleminde önemli bir yeri olan Hacet Namazı herkes tarafından merak ediliyor. Hacet namazı nedir? Kaç rekâttır? Hacet Namazı nasıl kılınır? Bütün ayrıntılar bu sayfada…

Müslümanlar ihtiyaç hissettiği bir şeyi elde edebilmek için Allah tarafından öğretilen sebepler ve kanunları yerine getirmeli dua etmeli ve sonucunu da yine Allah’tan beklemeli. 

HACET NAMAZI NEDİR?

Bunun yanısıra ahiret hayatı ya da dünya hayatına dair bir dileğin gerçekleşmesi isteğiyle Allah rızası için namaz kılınması da uygun görülür. Kılınan bu namaza Hacet namazı denir.

HACET NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Müslümanların gerçekleşmesini istedikleri bir dilek için kıldıkları Hacet Namazı iki yada 4 rekat olarak kılınabilir. Bir rivayete göre ise 12 rekat olarak da kılınabilir. 

HACET NAMAZI NASIL KILINIR?

Hacet Namazına niyet edilirken bu niyet hacet namazında istenilen duanın dileğin niyetidir. Namazı kılmaya gerçekleşmesi istenen dilek doğrultusunda niyet edilmektedir. Bu niyette Müslümanın ihtiyacı olan her şey Allah'tan istenmekte ve beklenmektedir.

4 rekat kılınacak Hacet Namazının ilk rekatında Fatiha Suresinin ardından üç defa Ayetül Kürsi okunur. Diğer üç rekatta ise Fatiha suresinden sonra sırasıyla birer ihlas, felak ve nas süreleri okunur. 

HACET DUASI

Hacet Namazı kılındıktan sonra Hacet Duası okunur. Hacet Duası şu şekildedir;

“Lâ ilâhe illallâhu'l-halîmu'l-kerîm. Subhânallâhi Rabbi'l-arşi'l-azîm. Elhamdu lillâhi rabbi‘l-âlemîn; Es'eluke mucîbâti rahmetike ve azâime mağfiretik; ve'l-ismete min kulli zenbin ve'l-ganîmete min kulli birrin ve'sselâmete min kulli ism. Lâ teda' lî zenben illâ gaferteh; ve lâ hemmen illâ ferrecteh; velâ hâceten hiye leke rıdan illâ kadaytehâ. Yâ Erhame'r-râhimîn!" (Tirmizî, “Salât”, 140, 348).”

Hacet Duasının anlamı ise şu şekilde;

“Halim ve kerim (cömert) olan Allah'tan başka hiçbir ilah yoktur. Büyük arşın rabbi, bütün eksikliklerden uzaktır. Âlemlerin Rabbine hamd olsun. Allah’ım! Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini celb edecek sebepleri senden istiyor, her türlü günahtan beni koruman için yalvarıyorum. Her türlü iyilikten zenginlik, her çeşit günahtan kurtuluş diliyorum. Rabbim! Affetmediğin hiçbir günahımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Senin rızana uygun olan her türlü dileğimi yerine getir! Hangi amelden razı isen onu ver. Ey Rahîm olan, bana çokça rahmet gösteren Rabbim!”

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Nedir, Ne Anlama Gelir? Haberleri