Kıranta nedir? Kıranta ne anlama gelir?

Günlük hayatta sıkça duyduğumuz bazı kelimelerin anlamlarını tam olarak bilmeyebiliriz. Bu kelimelerden biri de "kıranta"dır. Peki, kıranta ne demek ve TDK sözlük anlamı nedir? İşte detaylar...Kıranta nedir? Kıranta ne anlama gelir?

Kıranta, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde saçları ağarmaya başlamış erkek anlamında kullanılmaktadır. Kıranta nedir? Kıranta ne anlama gelir? İşte detaylar...

KIRANTA NEDİR?
İlerlemiş yaşına rağmen bakımlı ve özenli erkekler için de kullanılabilir. Saç ve sakalın kırlaşmış halini ifade eden bu kelime, özellikle yaşlı erkekler için yaygın olarak kullanılır.

Kıranta Kelimesi Nasıl Yazılır?

Kıranta kelimesinin doğru yazımı "kıranta" şeklindedir. Bu kelime, Türkçede doğru yazımı ile kullanılmalıdır. Kıranta kelimesini cümle içerisinde şu şekilde kullanabilirsiniz:

"Mahallemizdeki kıranta amca, yaşına rağmen oldukça bakımlıdır."
"Dedem, saçları kırlaşmış bir kıranta olarak her zaman şık giyinir."

Kıranta kelimesi, yaşlı ve bakımlı erkekler için sıklıkla kullanılan bir ifadedir. TDK sözlük anlamını ve doğru yazımını öğrenerek, bu kelimeyi doğru ve yerinde kullanabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Nedir, Ne Anlama Gelir? Haberleri