Aşırı sıcak ve nem kalbi yoruyor

Aşırı sıcakların özellikle kalp hastalarının düşmanı olduğunu ifade eden Dr. Kulan, bu aylarda fazla terleme olacağından bol bol su içilmesi tavsiyesinde bulundu.Sıcaklığın ve nem oranının artması ile güneş ışınlarının direkt gelmesinin, özellikle kalp-da

Aşırı sıcakların özellikle kalp hastalarının düşmanı olduğunu ifade eden Dr. Kulan, bu aylarda fazla terleme olacağından bol bol su içilmesi tavsiyesinde bulundu.
Sıcaklığın ve nem oranının artması ile güneş ışınlarının direkt gelmesinin, özellikle kalp-damar, astım ve tansiyon hastası olanlar için büyük tehlike oluşturduğunu belirten Dr. Kulan, kalp ve damar hastalarının mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini söyledi. Aşırı sıcağa karşı vücudun mutlaka korunmasının gerektiğini kaydeden Dr. Kulan, "Aşırı sıcaklar kalp damar hastaları için en tehlikeli dönemlerdir. Gün içinde sıcaklığın en üst seviyede olduğu saatlerde zorunlu oldukça dışarı çıkılmamalı. Çıkmak zorunda olmaları halinde ise gölgeli alanları tercih etmeleri tavsiye olunur. Güneşin doğrudan temasını engelleyecek şemsiye, şapka gibi koruyucu giysi ve malzemeleri kullanmaları basit olsa bile önemli bir koruma yöntemidir" dedi.
 

Yaz mevsiminde çok ağır yağlı yemeklerden kaçınılması gerektiğini kaydeden Dr. Kulan " Ağır, çok yağlı, tuzlu, gaz yapıcı gıdalar yerine sebze ve meyve ağırlıklı, ızgara, haşlama tarzı daha hafif, bünyeyi yormayan bir besin şekli tercih edilmeli ve azar azar sık aralıkla yenmeli. Sıvı tüketimi çok önemli olup günde en 2 litre su tüketilmeli. Sıvı tüketimi, kalp damar hastalarının yaz aylarını herhangi bir sorunla karşılaşmadan atlatabilmesi için belki de en çok dikkat etmeleri gereken, en kolay uygulanabilecek yoldur. Terlemeden dolayı vucutta meydana gelebilecek sıvı kaybını ortadan kaldırmak için bol bol bu içmek gerekmektedir" diye konuştu.
 

Günlük egzersizlerin aksatılmadan yapılması uyarısında bulunan Dr. Kulan "Kalp ve damar hastaları, günlük egzersizilerini aksatmadan her mevsim mutlaka yapmalı. Ancak yaz aylarında yürüşüyüş ve egzersizleri sabah ve akşam saatalerinde yani sıcağın çok yükselmediği serin zaman dilimlerinde yapılması en uygunudur. Yürüyüşler yemeklerden hemen sonra değil, bir müddet dinlendikten sonra yapılmalı" şeklinde konuştu

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri