Bölgesel zayıflama ve selülit tedavisi nasıl yapılır?

Normal kiloya ya da bölgesel kiloya sahip olan kişilerde, vücut üzerinde bölgesel olarak fazla yağ depolanması görülür. Bu yağ depoları vücut şeklini etkileyerek kötü bir görünüme neden olurlar. Bel, basen, karın, bacak gibi yerler, yağ birikimi olan bölg

Normal kiloya ya da bölgesel kiloya sahip olan kişilerde, vücut üzerinde bölgesel olarak fazla yağ depolanması görülür. Bu yağ depoları vücut şeklini etkileyerek kötü bir görünüme neden olurlar. Bel, basen, karın, bacak gibi yerler, yağ birikimi olan bölgelerdir.

Bölgesel zayıflama amaçlı yapılan işlemler, birikmiş yağları parçalayarak vücut dışına atımını kolaylaştırır. Kişinin istediği vücut şekline ve kiloya gelmesini sağlamaktadır.

Her ne kadar kişiler kendi çabalarıyla diyet, spor, egzersiz yapması belli bir dereceye kadar kilo verilmesini sağlarken, kesin olarak sonuç vermezler.

Selülit oluşumu da biriken yağlardan oluşmaktadır. Bacaklar, basen ve kalça gibi bölgelerde yağ hücreleri birikir ve deri altında genişlemeye başlarlar. Yağ hücrelerinin genişlemesiyle o bölgelere oksijen ulaşmaz ve kan dolaşımı azalmaya başlar. Böylece cilt dokusu bozulur. Selülit oluşması ortaya çıkar. Selülit cilt üzerinde portakal görünüme yani cildin pürüzlü olmasına neden olur.

Hareketsizlik, yanlış beslenme, genetik faktörler, hormon bozuklukları, stres, psikolojik sorunlar ve ilaç kullanımı yağ birikmesinin nedenlerindendir.

Bölgesel zayıflama da kullanılan yöntemler, selülit tedavisinde de kullanılan yöntemlerle genelde aynıdır. Bu yöntemlerin vücuda ve cilde zarar verme durumları yoktur.

Bakınız : Selülit Tedavisi

Mezoterapi: Bölgesel zayıflama yapılacak bölge ve selülitli bölgelerden kurtulmak için küçük iğneler yardımı ile o bölgelere vücutta bulunan, zararsız vitamin ve mineral içerikli ilaç enjekte edilir. Yağ hücreleri zarar görürler ve parçalanırlar. Katı halden, sıvı hale geçen yağ parçaları dolaşım sistemine katılarak vücut dışına atılırlar.

Radyofrekans : Birikmiş yağ hücrelerinin bulunduğu yere, radyo frekanslar verilir. Yağ hücreleri ısınmaya başlar ve parçalanırlar. Parçalanan yağ dokuları sıvı hale gelir. Vücuttan atılımı kolaylaşır.

Kavitasyon : Ultrason yöntemi kullanılarak birikmiş yağ dokularının olduğu bölgeye ses dalgaları verilerek yağ hücrelerinin parçalanması sağlanır. Parçalanan yağ hücreleri sıvılaşır ve vücuttan atılması için hazır hale gelir. Bol su tüketilerek idrar ve terleme şekliyle vücuttan dışarı atılır.

Karboksiterapi : Karbondioksit gazının saf hali, uygulama yapılacak bölgeye, cilt altına verilir. Yağ hücrelerinin olduğu bölgede ki damarlar genişler ve kan dolaşımı artar. Metabolizma hızlanarak oksijen gelmesi sağlanır. Bölgede ki yağ yakımı artar ve hücrelerin vücuttan atılımı kolaylaşır.   

Detaylı Bilgi : Zayıflama Bilgi


İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri