Günümüzde güzellik kadınların en değer verdiği unsurlardandır. Zamanla bazı etkenler sebebiyle vücuttaki deformasyonlarla değişiklikler gösterebilir. Bunlardan biri de cilt çatlaklarıdır. Cilt çatlakları sadece kadınların değil erkeklerin, günümüzde de ergenlerin; büyüme çağındaki çocukların sorunudur. Gebelik, ergenlik, hızlı bir şekilde kilo alıp verme, hormonlarda ki değişiklikler bu durumun nedenleridir. En sık karın, bel bölgesi, kalçalar, bacaklar, göğüsler ve kollarda rastlanır. Bu durumları deri kaldıramaz ve tepki olarak cilt çatlakları oluşur. Bu çatlaklar önceleri kırmızı ve mor renklerinde olup zamanla beyaz rengini alırlar. Bu çatlakların rengi hangi tedavi uygulanacağını belirlemektedir. Çoğu kişi bu çatlaklarla karşılaştığı zaman saklamanın yollarını arar ve daha sonra tedavi yöntemleri aramaya başlar. Profesyonel çatlak tedavisi yöntemleri
Özellikle gebelik döneminde ve sonrasında sıkça karşılaşılan karın bölgesinde ve göğüslerde ki cilt çatlakları, doğum yapıldıktan sonra vücudun eski haline dönmeye başlamasıyla daha çok rahatsız edici olurlar.
Lazer tedavileri cilt çatlakları üzerinde bir kaç şekilde uygulanır. Bu uygulamalar Fraksiyonel lazer; Deri çatlaklarının tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri fraksiyonel lazerle tedavi yöntemidir. Lazer ışığı mikron çapında binlerce küçük ışık halindedir. Bu lazer sayesinde uygulama yapılan bölgede ki ölü deriler lazer tedavisine tabii tutulur. Ölü derinin etrafındaki sağlam dokular, ölü derileri iyileştirerek yeni sağlam doku haline getiriler. Böylece çatlakların görüntüsü normale döner. Ağrısız bir işlem için uygulamadan önce anestezik kremler bölgeye uygulanır.
Uygulama yapıldıktan sonra güneşe çıkılmaması gerekir. Mezoterapi: Bu yöntem derinin alt tabakasını uyararak yıpranmış olan dokuların iyileşmesini ve eski sağlıklı haline dönmesi amaçlanarak yapılan bir uygulamadır. Enjeksiyon şeklinde olup vitamin ve mineraller derinin altına verilir. Rengi beyaza dönmemiş çatlaklarda daha çok etkilidir. Nd:YAG: Çatlakların ilk dönemlerinde, kırmızı mor renginde olduğu zamanlarda uygulanan bir yöntemdir. Çatlakların rengini düzeltmede etkilidir.