Son yıllarda belediyeler, meslek odaları ve yardım kuruluşlarının, Ramazan ayına ilişkin yardımlarını nakit yerine, içinde gıda ve ihtiyaç maddeleri bulunan yardım paketleri dağıtarak yapmaya başladığını anlatan Yılmaz, pek çok gıda toptancısının ise talepte bulunan kişi ve kurumlar için bu yardım paketlerinden hazırladığını ifade etti.
Gıda paketlerinin, piyasadan ihtiyaçtan fazla ürün çekilmesine bağlı fiyat artışı oluşturmasının yanında, elde kalmış malların temizlenmesi için de bir fırsat olarak görüldüğünü öne süren Yılmaz, şunları kaydetti:
''Gıda ve ihtiyaç paketi siparişi veren kişi ve kurumlar, paketin içinde bulunan ürünlerin kalitesine pek dikkat etmiyor. Talepte bulunan müşteriyi kaçırmamak için çok ucuz fiyat veren bazı gıda toptancıları veya marketler, bu paketlerle kullanım ömrü dolmak üzere olan ürünleri elinden çıkartmış oluyor. Gıda paketi dağıtmak, bu yardımları dağıtan kişi ve kurumlara daha uygun gelebilir, ancak yardımları gıda paketi şeklinde dağıtmak perakende sektöründe fiyat istikrarını bozarak, modern ekonomilerde alışık olunmayan fiyat dalgalanmalarına neden oluyor. Ramazanda bazı gıda ve ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında anormal artışlar oluyor. Bu fiyat artışının altında yatan en önemli etken, gıda paketi dağıtımıdır.''
Bunun yerine mümkün olduğunca Ramazan yardımlarında nakit bağışların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ''Bu durum, aşırı fiyat artışlarını engelleyecek, Ramazan ayında ve sonrasında, dar gelirlilerin ihtiyaç duyup parayla satın alacakları ürünlerin fiyatında da artışa yol açmayacaktır'' dedi.
Yılmaz ayrıca, Ramazan yardımlarının nakit olarak ödenmesinin, şehir merkezlerindeki büyük marketler nedeniyle iş yapamadığı için zor durumda olan bakkalları da rahatlatacağını sözlerine ekledi.