Güzelik İçin Dudak Dolgusu

Dudaklar, güzellikte önemli bir yere sahiptirler. Yüze bakıldığında ilk dikkat çeken organlarımızdandır. Dudakların dolgun, diri görünmesi gençlik belirtisi olarak kabul edilir. İncelmiş, çevresinde çizgiler olan dudaklar, kişiyi daha yaşlı gösterir. Bazı

Dudaklar, güzellikte önemli bir yere sahiptirler. Yüze bakıldığında ilk dikkat çeken organlarımızdandır. Dudakların dolgun, diri görünmesi gençlik belirtisi olarak kabul edilir. İncelmiş, çevresinde çizgiler olan dudaklar, kişiyi daha yaşlı gösterir. Bazı kişiler de dudak yapısı doğuştan ince ve hacimsizdir. Bazen de yaş ilerledikçe bu durum ortaya çıkar. Genetik faktörler, sigara, güneş ışınları ve stres dudak incelmesini hızlandırır. Yer çekiminin etkisiyle dudaklar aşağıya doğru sarkar.

Dudak şeklini doğal yöntemlerle ya da makyajla dolgun göstermeye çalışılır. Bu uygulamalar geçici olup sürekli tekrarlanması gerekir. Belli bir süre sonra kişi bu tarz işlemlerden sıkılır ve kalıcı çözümler aramaya başlar. Dudak dolgusu bu konu da bayanlara çok yardımcı olmaktadır.

Dudak dolgusunda ameliyat yapılmadan kullanılan yöntemlerde vardır. Bu yöntemlerde özel olarak hazırlanmış dolgu maddeleri dudağa enjekte edilerek yapılır. Dudakları dolgunlaştırmak, sınırlarını belirgin hale getirmek, kalınlaştırmak ve çevresinde oluşan kırışıklıkların azaltılmasını sağlamak için yapılan uygulamadır. Dudakların kaybettiği hacmi ve genç görünümü tekrar kazandırır. Dudakların dolgun olması, kişinin güzelliğini güçlendirir. Günümüzde popüler olan bir uygulamadır. Cilde zarar vermeyen, doğal olan dolgu maddeleri tercih edilmektedir.

1- Hyaluronik asit dolgu maddesi

Son zamanlarda en çok kullanılan dolgu maddesidir. Hyaluronik asit, derinin altında bulunan bir maddedir. Bu madde güvenli bir şekilde kullanılabilir. İçeriğinde hayvansal kaynaklı maddeler içermemektedir. Hyaluronik asit molekülleri çözüldüğünde suya dönüşür. Vücuda zarar vermeden ve iz bırakmadan yok olur. Herhangi bir olumsuz etkisi olmadığı için en çok tercih edilen dolgu maddesidir. İstenilen büyüklükte ve şekilde iğne ile enjekte edilmesiyle yapılır. 6 ay kadar vücutta kaldıktan sonra eriyerek kaybolur. Uygulamadan sonra şişlik ve kızarıklık gibi etkiler görülebilir. Bu etkiler geçicidir. Birkaç gün içerisinde geçer.

2- Yağ dolgusu

Hastanın kendi vücudundan alınan yağ dokuları, işlemden geçirildikten sonra dolgu maddesi haline getirilir. Daha sonra dudaklara ve çevresinde ki kırışıklıklara enjekte edilir. Yağ dolgusunun kalıcılığı 4-6 aydır. 6 aydan sonra dolgu maddesinden geriye %20'lik bir kısmı kalır. Diğer bölümü eriyerek kaybolur. Bu işlem bir kaç defa tekrarlandığında uzun süreli olarak dudak dolgunlaştırması sağlanabilir. Yağ dolgusunun zararı yoktur. Vücuda alerji yapmaz. Şişlik ve kızarıklık gibi geçici yan etkileri olabilir.

3- Deri hücreleri

Uygulama yapılacak kişinin kendi vücudundan, daha önceki estetik ameliyatlarından çıkan deri parçalarından ya da yara izlerinden çıkan deri dokularından alınan parçalar, yağ hücreleri ile beraber özel bir işleme alınarak dolgu maddesi yapılır. Bu karışım dudaklara enjekte edilir. Birkaç ay içerisinde enjekte edilen dolgu maddesi eriyerek kaybolur. İstenirse tekrarlanabilir. Alerji riski yoktur. Zararsız bir yöntemdir.  

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri