İş yerleri ve okullarda yasak

Bakanlık, bunun için ilk adım olarak iş yerlerinde ve okullarda fast food yiyeceklerin satılmasını yasaklayacak. Türkiye'de sayıları üç milyona ulaşan diyabetli hastaları tedavi edebilmek ve diyabetin önüne geçebilmek için 15-20 Şubat arasında Diyabet Çal

Bakanlık, bunun için ilk adım olarak iş yerlerinde ve okullarda fast food yiyeceklerin satılmasını yasaklayacak. Türkiye'de sayıları üç milyona ulaşan diyabetli hastaları tedavi edebilmek ve diyabetin önüne geçebilmek için 15-20 Şubat arasında Diyabet Çalıştay'ı yapılacak.
285 milyon diyabetli hasta var.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Diyabet Koordinatörü Doç. Dr Serdar Güler, şunları söyledi:

Tüm dünyada 285 milyon diyabetli var. 2030 yılında bu sayının 438 milyona ulaşması bekleniyor. Diyabet iyi tedavi edilmediği takdirde yaşam süresini kısaltabilen bir hastalık. Pek çok ülkede ölüme neden olan hasalıkar listesinde beşinci sırada. Diyabetli bir hastada, yaşıtlarına göre kalp damar hastalıkları riski iki ile dört kat daha yüksek. Dünyadaki körlükler ve uzuv kesilmelerinin en yaygın sebebi diyabet.

Çocuklarda da başladı.

Diyabetin önlenmesi için öncelikle hareketsiz yaşamdan vazgeçilmesi gerekiyor. Kilo alımı mutlaka kontrol altında olmalı. Diyabet 40 yaşın üzeri hastalığıydı, ama artık çocukluk çağında görülmeye başladı, çünkü toplum şişmanlıyor. Hastalık bireye ve devletlere ciddi bir maddi yük getiriyor. Sağlık harcamalarının yüzde üçü ile 12'sini diyabet oluşturuyor. Uygun bir diyabet politikası ile bu sorunlar tarihe karışabilir. İşyeri ve okullarda fast food yiyecekleri yasaklamanın da içinde olduğu bir dizi önlem alacağız.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri