Keneler hakkında bilinmeyenler

Aç keneler insan vücudu ısısını algılıyor, bu sayede bir yere oturulduğunda insanı bularak vücuduna yapışıyor. Kayseri Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen ''Keneler ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA)'' konulu panel düzenlend

Aç keneler insan vücudu ısısını algılıyor, bu sayede bir yere oturulduğunda insanı bularak vücuduna yapışıyor.

Kayseri Bölgesi Veteriner Hekimler Odası tarafından düzenlenen ''Keneler ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı (KKKA)'' konulu panel düzenlendi.

Türkiye Kene ve Kenelerle Bulaşan Hastalıklar Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Abdullah İnci, kenelerin neden olduğu KKKA'nın abartılacak, şova malzeme yapılacak bir konu olmadığını ifade ederek, konunun temelinde bilim, bilimsellik ve bilgi birikimi yattığını söyledi.

'GELİŞİGÜZEL İLAÇLAMAYA KARŞIYIM'

Kenelerle yapılacak mücadelede kimyasal ilaç kullanımının bilimin rehberliğinde yapılması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Abdullah İnci, hedef dışı canlıların, meraların, çalılıkların gelişigüzel ilaçlanmasına şiddetle karşı olduğunu bildirdi.

İnci, kenelerin biyolojik silah olma ihtimalinin olmadığını da belirterek, ''Bu konuda bizi, toplumumuzu ve ülkemizi komik duruma düşüren beyanatlar duyuyoruz. Bunlar için de üzüntü duyuyorum. 2 hafta önce İsrail'deydim. Orada bir gazete küpürü gösterdiler. Bu küpür karşısında boynumuzu eğdik. (3 ayaklı keneler falanca ülkeden gelmiş) gibi söylemler bilimsel değildir'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri