Kışın tüketilmemesi gereken besinler...

İşte o besinler...

Kış mevsiminde çoğu besinin sıcak bölgelerden sevk edildiğini unutmayın. Sevkiyat sırasında birçok besin yararlı özelliklerini kaybedebilir ve besin değeri azabilir, hatta ölebilir. Yerel olarak üretilen bazı lezzetli ürünler kışın tüketildiğinde oldukça zararlıdır.

Paket yeşillikler 

Paketlenmiş yeşillikler önceden yıkanır ve önceden doğranır, böylece tüketilmesi daha kolay ve hızldır.Ancak bu tür ön yıkama işlemi yeşilliklerin liflerine zarar verebilir ve vitamin kaybına yol açabilir. Kışın paketli yeşilliklerden uzak durmak veya daha az tüketmek sağlığınız açısından önemlidir.

Kuşkonmaz

Kuşkonmazı yemenin en güzel mevsimi ilkbahardır. Çünkü, kışın kuşkonmazın çoğu Peru ya da Çin'den sevk edilir. Sevkiyat sırasında kuşkonmaz da sadece tat ve doku kaybolmaya başlamaz aynı zamanda içerisindeki vitaminler de kaybolur. Bu da onu daha az besleyici hale getirir.

Çilek ve yaban mersini

Çilek, kolajen içerir ve C vitamini açısından çok zengindir. Yaban mersini ise cilt kanserini önlemeye ve beyin aktivitesini artırmaya yardımcı olabilir. Ancak kışın başka ülkelerden sevk edilen bu besinlerin tadı olmaz. Özellikle içerisindeki vitamin kaynakları yeterince azalır. Mutlaka mevsiminde yerel olarak yetiştirilen ya da zamanında yerel bölgelerden toplanıp dondurulmuşları tercih etmek en sağlıklısı olacaktır.

Kırmızı et 

Kırmızı et, kasları ve metabolizmayı güçlendirmek için gerekli olan harika bir protein kaynağıdır. Ancak sık tüketilmesi boğazdaki mukus salgısına neden olabilir. Bu mevsimde tavuk veya balık yemeyi tercih etmeniz daha iyidir.

Mısır

Mısır genellikle yaz mevsiminde ortaya çıkar. Kışın marketlerde satılan mısırlar düşündüğünüz kadar taze olmayabilir. Mısır genellikle Ocak ayı sonunda olgunlaşmaya başlar.

Şeker 

Kışın şeker tüketmek, depresyonu da beraberinde getirebiliyor. Bu mevsimde şeker tüketimi vücudunuzdaki iltihaplanma süreçlerini tetikler ve dopamin salınımını azaltır.

Süt ürünleri 

Lor peyniri veya süt gibi bazı süt ürünleri kışın özenle tüketilse de, vücuttaki mukus salgısını artırabilir ve vücudun genel durumunu etkileyebilir. Öksürük, soğuk algınlığı veya astımı sorunlarını tetikleyebilir, daha da kötüleştirebilir. Çünkü bu dönemde tüketilen süt ürünleri balgama neden olabilir.

(pembenar)

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri