KTÜ Tıp günde kaç hastayı tedavi ediyor?

  Doğu Karadeniz'in tam teşekküllü hastanelerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde günde ortalama 3 bin hastaya hizmet veriliyor. Başhekim Prof. Dr. Tevfik Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin Bayburt,

 

 Doğu Karadeniz'in tam teşekküllü hastanelerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde günde ortalama 3 bin hastaya hizmet veriliyor.
 
Başhekim Prof. Dr. Tevfik Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanenin Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu ve Erzincan illeri başta olmak üzere bölge halkına hizmet verdiğini ifade ederek, "Diğer hastanelerde teşhis, tedavi ve ameliyat edilemeyen, durumu kritik, en ağır hastaları kabul ediyoruz. Diğer hastanelerde tedavi edilirken sorun yaşanan, komplikasyon gelişen hastalar da bize geliyor. Zora düşenlerin yanındayız. Bölgede yaşayan 3 milyona yakın insanın sağlığı riske girdiğinde başvurabileceği tam teşekküllü en ileri merkez biziz. Sorumluluğumuz büyük, bunun bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.
 
Trabzon'un bölgede sağlık açısından bir merkez olduğunu dile getiren Özlü, şöyle devam etti:
 
"Bölgede son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlar Trabzon'un bir merkez olmasını sağladı. Bunun sonucunda vatandaşlar kaliteli sağlık hizmetinden yararlanıyor. Hasta odaklı, çağdaş sağlık hizmeti sunumu anlayışı doğrultusunda insanımızın ruh ve beden sağlığını koruyup geliştirmek, hastalarımıza en üst düzeyde kaliteli sağlık hizmetini en son bilgi ve teknolojiyle vermeye çalışıyoruz. Uluslararası standartlarda başta hekim olmak üzere sağlık profesyonellerinin mesleki eğitim görmelerine ve bilimsel araştırma yapmalarına uygun alt yapı desteğini sağlıyoruz. Sağlık hizmetlerinde, ileri tıp teknolojisini kullanarak, meslek etiği ilkeleri ve hasta haklarına uygun, kanıta dayalı tıbbi uygulamalarla, hasta ve çalışan memnuniyetini sağlayan, bölgesel ve ulusal düzeyde tercih edilen sağlık kurumuyuz."
 
-Hastaneye başvuranların sayısı artıyor-
 
Tevfik Özlü, hastanenin, Sağlık Bakanlığı ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü arasında 1980 yılında imzalanan protokol sonucu Trabzon'un Çamlık mevkisinde bulunan 225 yataklı binanın 10 yıllığına tahsisiyle Tıp Fakültesi'nin aktif olarak faaliyete başladığını anımsatarak, şunları söyledi:
 
"Hastane, KTÜ kampüsünde 38 bin metrekare kapalı alanda yapımı tamamlanarak Farabi Hastanesi adını aldığı, 600 yatak kapasiteli yeni ve modern binalarına 1986 yılında taşındı. Bu tarihten sonra akademik ve idari kadro ile fiziksel imkanlar bakımından hızlı bir gelişme gösteren Farabi Hastanesi, 1992 yılında ihale edilerek 1993 yılında kampüs içerisinde 25 bin metrekare kapalı alanda inşasına başlanılan 308 yatak kapasiteli ek hastane binasının inşası tamamlanarak 2004 yılında geçici olarak hizmete sokuldu. Daha sonra başlatılan yenileme çalışmaları tamamlanarak 2005 yılı eylül ayı itibariyle her iki ana blokta toplam 800 hasta kapasitesi ile hizmetine devam ediyoruz.
 
Eğitim ve araştırma yanında, bölge hastanesi konumuyla Doğu Karadeniz'de geniş halk kitlesine hizmet veren hastaneye başvuran hasta sayısında her geçen yıl anlamlı bir çoğalma yaşanmakta, buna bağlı olarak hastanenin klinik, poliklinik, teşhis ve tedavi üniteleri, akademik ve idari personel ve de fiziki mekan bazında hizmet alanı genişletilmeye çalışılıyor."
 
-"Bu kadar büyük rakama hizmet vermeye çalışıyoruz"-
 
Yeni yapılan yatırımlarla yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana sahip olacak hastanede 800 yatak ve 90 yoğun bakım yatağı bulunduğunu belirten Özlü, şunları kaydetti:
 
"Bu yıl sonunda hizmete girecek acil hastanemiz, ek poliklinik binamız, ikinci ameliyathanemiz ve yoğun bakım ünitemiz ile insanımıza daha iyi hizmet vermeye çalışacağız. Yoğun bakım yatak kapasitemiz ve ameliyathane oda sayımız 2 katına yakın artacak. Bu da önemli bir rahatlamaya neden olacak. Hastanede, dekanlık ile birlikte 2 bin 400 personel görev yapıyor. Hastanenin 800 yatak kapasitesinde doluluk oranı yüzde yüze yakın. Hasta ve refakatçilerle hastanede günlük hizmet alan kişi sayısı üç bin beş yüz civarında. Her gün binin üzerinde öğrenci geliyor. Polikliniklerde ortalama 2 bin kişi muayene oluyor. Günlük hasta ziyaretine gelenlerle birlikte hastanemizde günde ortalama 10 bin kişiyi kabul ediyoruz, ağırlıyoruz. Bu büyük bir rakam."
 
Mevcut kapasitenin ihtiyaca kafi gelmediğini belirten Tevfik Özlü, "Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Baykal ve ekibiyle birlikte 300 yataklı çocuk hastanesi, onkoloji merkezi ve otopark gibi projelerimizi DPT ve Kalkınma Bakanlığı'na sunduk. 2013 yılı için bu projelerin kabul edilmesini ve desteklenmesini istiyoruz. Trabzon kamuoyunun bunları sahiplenmesi ve konunun takipçisi olması çok önemli" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri