Ramazan'da tatlıya dikkat!

 Seyyar araçlarda, ucuz fiyatla satılan tatlılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten İl Müdürü Ömer Çelik, "Ramazanda tatlı tüketimli hızla artıyor. Bunu fırsat bilen ve halkımızı kandırmak isteyenler olabiliyor. Vatandaşlar ucuz fiyata satılan,

 Seyyar araçlarda, ucuz fiyatla satılan tatlılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten İl Müdürü Ömer Çelik, "Ramazanda tatlı tüketimli hızla artıyor. Bunu fırsat bilen ve halkımızı kandırmak isteyenler olabiliyor. Vatandaşlar ucuz fiyata satılan, 'merdiven altı' ve arabalarda rastgele satılan ne olduğu belirsiz ürünlere de rağbet etmemeli” dedi.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, Ramazan Ayı öncesi Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanları ile birlikte tüketicileri uyardı. İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Müdürü Çelik, 610 personel ve 100 araç ile denetim yaptıklarını söyledi. Denetimlerin sadece satış yerinde değil üretimden itibaren yapıldığını vurgulayan Çelik, 2012 yılında 9 bin gıda denetimi gerçekleştirdiklerini, gerekli uyarıların yapıldığı 1400 işletmeden 573’üne 794 bin TL cezai işlem uygulandığını kaydetti. 2013’ün ilk 6 ayında 8 bin 672 işletmeyi denetlediklerini aktaran İl Müdürü Çelik, 94’üne 471 bin para cezası kesildiğini dile getirdi. Çelik, 23 bin gıda işletmesinin bulunduğunu ifade eden Çelik, odalar ve belediye yetkilileri ile birlikte denetimleri sürekli yaptıklarını belirtti.

"MALİYETİN ALTINDA ÜRÜNLERDEN ŞÜPHELENİN"

Ramazan ayının bereket anlamına geldiğine dikkat çeken Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, bu ay içerisinde piyasaya sürülen gıda maddeleri oranının fazla olduğunu söyledi. Çelik, şöyle dedi:

"Bu ayda sağlıksız seyyar satış alanları artıyor.  Vatandaşlar kayıtlı, satış belgesi bulunan market, bakkallardan ve pazar yerlerinden Ramazan alışverişlerini yapsın. Maliyetin altında satış yapanlara şüphe ile yaklaşsınlar. İnsanlar ne yediklerine dikkat etmeli. Sağlıksız olmayabilir ama besin değeri düşük veya malzemeden çalarak üretim yapılabiliyor. Fıstık, ceviz yerine hileli ürünler kullanılabiliyor. Biz teknik altyapımızı güçlendirdik. Özellikle kızartma yağları kullanılmaması gerekenden fazla kullanılabiliyor. Kızartma yağlarını ölçen cihazlarımızı aldık. Gıda konusunda Bursa halkımız bize güvensin. Ama halkımıza da büyük görev düşüyor. Merdiven altı, arabalarda rast gele satılan ne olduğu belirsiz ürünlere de rağbet etmemeliler. En büyük denetçi tüketicinin kendisi. Yetkili odalara, zabıta veya Alo 174 Gıda İhbar Hattı’na şikayetleri bildirmekten çekinmesinler."

"BAYAT KURU YEMİŞİ ALMAYIN"

Et ve süt ürünlerinde de benzer sorunlarla karşılaştıklarını bildiren Çelik, son kullanma tarihlerinin özellikle incelenmesi gerektiğini belirtti. Çelik, kuru yemişlerinde uzun süre beklediğinde kanserojen etkisi bulunduğunu ifade ederek halkın bayat olduğunu anladıkları kuru yemişleri almayarak bunları ihbar etmelerini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri